REKLAMI GEÇ

Horzum SMMMO başkanlığına aday

Horzum SMMMO başkanlığına aday

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ali Osman Horzum, “Bağımsız Meslek Grubu artık, kurumsal bir kimlik, ekip anlayışı ve hep birlikte katılımcı demokrasi ile Odamızı yönetmeye hazırdır” diyerek yetki istedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2016 Salı, 11:59

Denizli SMMMO seçime hazırlanıyor. Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 22. Seçimli Olağan Genel Kurul’a Bağımsız Meslek Grubu ile katılacağını açıklayan Ali Osman Horzum, Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

denizli-serbest-muhasebeciler-mali-musavurler-haftasi-3

Denizli SMMMO’na 20 yıl başkanlık yapan Necdet Yılmaz’a atıfta bulunarak kendilerine yetki verilmesi halinde ilk olarak, yönetim kurulu başkanlığında 2 dönem şartı getireceklerini vurgulayan Horzum, “2016 yılı mayıs döneminde seçimli genel kurul yapacağız. 2013 Mayıs ayında, mesleğin ve meslektaşlarımızın dertlerini dert edinip, bu dertlerimize çare olmak, elimizi taşın altına sokmak, odamızın kamuoyunda saygınlığını artırmak, tüm üyelerimize eşit mesafede durmak, şeffaf ve katılımcı bir yönetim oluşturmak için çıktığımız yolda her gün büyüyerek bugünlere geldik. Bağımsız Meslek Grubu artık, kurumsal bir kimlik, ekip anlayışı ve hep birlikte katılımcı demokrasi ile Odamızı yönetmeye hazırdır” dedi.

LİSTEYİ DELMEYİ BAŞARMIŞTI
Denizli SMMMO 21. Olağan genel kurulunda bağımsız olarak girdiği seçimde Necdet Yılmaz ve Alpaslan Albay’ın listesini delerek yönetim kuruluna girmeyi başaran Horzum, 22. Olağan genel kuruluna Bağımsız Meslek Grubu ile hazırlandığını vurgulayarak, “Siyasetten ari oda ve meslek siyaseti yapmak, meslek etiğine uymak ve sahip çıkmak, katılımcılık, paylaşımcılık, güvenirlilik, dürüstlük, tarafsızlık, şeffaflık, mesleki ve sosyal sorumluluk, sürekli eğitim, doğaya ve insana saygı olmazsa olmaz değerlerimiz olacaktır” diye konuştu.

1200 ÜYEDEN YETKİ İSTEDİ
Bağımsız Meslek Grubu’nun tüm meslek mensuplarımızı kucaklayarak, ortak akıl ile hareket edeceğini söyleyen Horzum, meslek mensuplarını dışlamadan 1200 üye için çalışacaklarını ifade etti. Horzum, “Çağrımız bütün meslektaşlarımızadır. Gelin bir olalım, birlikte yapalım. Ortak akıl ve birliktelikle sonlandırılamayacak sorun yoktur. Yarınlarımızın daha güzel ve mutlu olması için bir tuğla da sen koy. Geleceğine ve mesleğine sahip çık” diyerek, üyelerden yetki istedi.

denizli-serbest-muhasebeciler-mali-musavurler-haftasi-2

NEDEN ADAY OLDUK
Denizli SMMMO yönetim kurulu başkanlığına neden aday olduğunu 31 maddede sıralayan Horzum’un hedeflerinden bazıları şöyle:
*Katılımcı ve çoğulcu demokrasi anlayışına bağlı olarak odamızı birlikte yöneterek, odamızı kurumsallaştırılması.
*Oda kurullarımızda hiç kimsenin 2 dönemden fazla görev almamasını sağlayarak yenilikçiliğin, dinamizmin ve gençlerin önünün açılması,
*Odamızın ve meslektaşlarımızın saygınlığının artırılması.
*TÜRMOB nezdinde Mali Müşavirlerin etkinliğinin artırılması ve daha fazla oranda temsil edilmesi için, Denizli olarak ülke çapında bayraktarlığın yapılması.
* Oda mensuplarımız arasında haksız rekabetin önlenmesi ve etik kuralların uygulanmasını sağlamak amacıyla ‘e-birlik’ projesinin anlatılarak yaygınlaştırılması, tahsilat sorunumuzun giderilmesi için çalışmaların yapılması ve damga vergisine çözüm üretilmesi.
* 24-En çok muhatap olduğumuz Maliye, SGK, İşkur ve KGK başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile sıkı ilişkiler içerisinde olunması. Bunun için komisyonlar kurup, üyemizin daha aktif olmalarının sağlanması.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı