REKLAMI GEÇ

İnternet Yasası çok yakında meclise gelecek

İnternet Yasası çok yakında meclise gelecek

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı ziyaret eden İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, çok yakında internet yasasının Meclis’e geleceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2020 Pazartesi, 11:57

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, internet yasası ile ilgili BİK tüzük değişikliği ile ilgili yasa taslağını hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na gönderdiklerini söyledi.

Gazetelerin yaşaması gerektiğinin altını çizen Duran, “Ancak, teknolojinin hızıyla birlikte medyada da yenilikler kaçınılmaz hal almıştır. Bu çerçevede internet medyası da görmezden gelinemez. BİK olarak gazetelerin internet sitelerini güçlendirmeleri için çalışma yapılıyor. Gazeteler de yeni medyaya ayak uydurmak zorunda. İnternet yasası ile birlikte bazı yasal boşluklar da giderilmiş olacak” dedi.

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir ise, internet yasasının artık kaçınılmaz bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Bizler gazeteler kapansın istemiyoruz. Teknoloji ve çağın gereksinimlerine karşılık verecek internet medyasının yasalarda bir karşılığı yok. Bugün binlerce meslektaşımız, 212 basın kanunu kapsamında sigortalarını internet medyasından yaptıramamakta ve fiili gazeteci sayılamamaktadır. Gerek internet medyası, gerekse sosyal medyayı içinde barındıran internet yasası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarını ve sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ile ilgili sözlerine katıldıklarına vurgu yapan Demir, “Çıkarılacak internet yasası, hem internet medyasını hem de sosyal medyayı düzene sokacaktır. Basın İlan Kurumu’nun tüzük değişikliği ile ilgili yasa taslağını tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na göndermesi internet medyasına sevinç yaşatmıştır. Umut ediyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da, internet yasasını en kısa zamanda TBMM’ye getirecektir. Mart ayı içerisinde internet yasasının Meclis’e geleceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Ziyarete İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir’in yanı sıra Federasyon Genel Sekreteri ve İnternet Gazeteciliği ve Blog Derneği Başkanı Sinan Tunç, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı