REKLAMI GEÇ

MAKSİAD’dan meslek lisesi mezunlarına altın fırsat

MAKSİAD’dan meslek lisesi mezunlarına altın fırsat

Makine Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MAKSİAD) meslek lisesi mezunlarına altın fırsat. Meslek lisesi öğrencilerine gönüllü rehberlik hizmeti vermeye başlayan MAKSİAD, iş kaygısı yaşayan meslek liselilerin iş başvurularını kabul etmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2018 Cuma, 11:59

Meslek liselerini cazip hale getirmek ve kalifiye ara eleman sorunu ortadan kaldırmak için etkin çalışmalar ortaya koyan MAKSİAD, yine ses getirecek bir hizmete imza attı.

Meslek lisesi öğrencilerinin her aşamada yanlarında olduklarını belirten MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, mezun olduktan sonra da istihdam konusunda da ellerinden tutmaya devam ettiklerini söyledi.

MAKSİAD’ın meslek lisesi mezunlarının iş başvurularını kabul etmeye başladığını belirten Mehmet Sarı, “Meslek lisesi öğrencilerine, mezun olduktan sonra iş alanında ve akademik alanda gönüllü rehberlik yapıyoruz. İş bulma kaygısı yaşayan meslek lisesi mezunu öğrencileri MAKSİAD’a gelip iş başvurusu yapabilirler” dedi.

Kendi geleceklerini emekleri ile inşa edecek olan öğrencilerin, kariyerlerine yön verecek adresin MAKSİAD olduğunu ifade eden Başkan Sarı, mezun öğrencileri desteklemenin katkılarının büyük olacağının farkında olduklarını kaydetti.

Sanayideki tornacıların, tamircilerin ve demircilerin bağlı bulunduğu odalar ve kuruluşların, öğrencilerin mesleki alan eğitimleriyle ve öğrenci istihdamlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını üzülerek gördüklerini anlatan Mehmet Sarı, “Diğer odaların meslek liselerinden mezun olan öğrencilere hiç mi ihtiyaçları yok? İş yerlerinde çalışacak personele hiç mi ihtiyaç duymuyorlar? Böyle çalışmaları neden hep MAKSİAD yapıyor? MAKSİAD olarak gösterdiğimiz çaba kadar diğer oda ve kurumlarında bu sürece destek vermeli. Eğer böyle çalışmalar yapmazsak ileride tornacı, kaynakçı, elektrikçi, tamirci gibi elemanları bulamayacağız” dedi.

Gençlerin gelecek için en önemli yatırımlar olduklarına dikkat çeken Sarı, tüm meslek lisesi mezunlarını iş başvurusu yapmak için MAKSİAD’a beklediklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı