REKLAMI GEÇ

Makine sanayicilerinden TL’ye destek

Makine sanayicilerinden TL’ye destek

Makina Sanayici İşadamları Derneği yönetici ve üyeleri cuma namazı sonrası dövizlerini bozdurdu, TL’ye destek verdi. MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Makina sanayicileri olarak bize düşen asıl görev üretimimizi artırarak ithalatın önüne geçmek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2018 Cuma, 15:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dövizlerin bozdurulması çağrısına uyan MAKSİAD üyesi bir grup, dolarlarını bozdurarak TL’ye çevirdi.

Makina Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, Ulu Cami’de kıldıkları cuma namazı sonrası Bayramyeri’ndeki Ziraat Katılım Bankası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı, “Zaman Türk Lirasına sahip çıkma zamanıdır. Zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır. Çünkü bu bir memleket meselesidir” yazılı ve üzerinde Türk Lirası olan pankart açtı.

Dernek üyesi 120 işadamından birçoğunun dolar cinsi dövizlerini bozdurarak Türk Lirası’na çevireceğini yönetim kuruluna bildirdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Sarı, “Burada bir miktar doları sembolik olarak bozduruyoruz. Üyelerimizin bir kısmı şehir dışında, bir kısmı da mazeretlerini bildirerek bu eylemimize katılamadı. Burada bozdurduğumuz dolar miktarı önemli bir miktar değil. Ancak MAKSİAD ailesi olarak üyelerimizin de sözlerini yerine getirmesiyle kampanyaya önemli bir destek vermiş olacağız. Ancak burada dolar bozdurmamız sadece ülke ekonomisinin dış güçlerce saldırı altında olması nedeniyle destek amaçlı. Asıl mesele ülkemizde ithalatın fazla olması. Bizlere asıl düşen görev, makine sanayicileri olarak bundan sonra daha fazla yerli üretim yaparak ithalatın önüne geçmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı