REKLAMI GEÇ

Sarı: “İşi ehline verin”

Sarı: “İşi ehline verin”

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, mesleki eğitime yeteri kadar destek verilmediğini belirterek, söylemlerin hep kağıt üzerinde kaldığını söyledi. Mesleki eğitimde yetkin öğretmenlerin görevlendirilmesini isteyen Sarı, “İşi ehline verin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2018 Salı, 10:14

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, nitelikli teknik eleman sıkıntısının katlanılamaz boyuta ulaştığını söyledi. Milyonlarca dolarlık makinaların bulunduğu dev yatırımların çöpe gitme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Mehmet Sarı, teknik eleman maaşlarının bundan sonra profesörlerle eşit olacağı iddiasını savundu, firmalar arasında rekabetinde iyice kızıştığını vurguladı.

Türkiye’nin ve gençlerin geleceği için mesleki eğitimin branş sahibi olan öğretmenlere verilmesini isteyen Sarı, “İşi ehline verin” dedi.

Mesleki eğitimde arzu edilen kaliteye ulaşmak için liyakatın önemine vurgu yapan Sarı, meslek liselerinde eğitim veren eğitimcilerimizin de donanımlarının artırılması gerektiğini anlattı.

“SÖZ VERİYORUZ. CARİ AÇIĞI BİZ KAPATACAĞIZ”
Seslerini yeterince duyuramamaktan yakınan Sarı, “Türkiye’nin cari açık sorununu giderme sözü veriyoruz. Yeter ki nitelikli teknik eleman sorunumuzun bir an önce çözülmesi için ciddi, kağıt üzerinde kalmayan adımlar atılsın” diye konuştu.

“Bu kadar veryansın ediyoruz, Mesleki eğitim konusunda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ancak hiç bir kurumdan hiç bir yetkili de arayıp ‘Senin derdin nedir?’ demiyor” serzenişinde bulunan Sarı, hiç bir yolla kendilerine geri dönüş yapılmadığını belirtti, yetkililere sitem etti.

Dış ticarette katma değeri yüksek olan makine üretiminin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Sarı, bunun için yapılması gerekenin öncelikle, nitelikli mesleki ve teknik eğitim olduğunu vurguladı.

“Bizler Napolyon gibi ‘Para, Para, Para” demiyoruz. ‘Eğitim, eğitim, eğitim’ diyoruz” diye konuşan Sarı, memlekete yapılacak en büyük hizmetin bu alanda atılacak adımlar olduğunu kaydetti.

Kamuoyuna ve yetkililere çağrıda bulunan Sarı, “Elbirliği ile meslek liselerini ihya edelim. Çocuklarımızın işsizlik derdiyle boğuşmaması için, ülkemizin geleceği için, meslek liselerimize sahip çıkalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı