REKLAMI GEÇ

Mimar Hüsamettin Ataman, Denizli’nin 20 yılını anlattı

Mimar Hüsamettin Ataman, Denizli’nin 20 yılını anlattı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin en eski üyelerinden Mimar Hüsamettin Ataman, oda konferans salonunda şubenin Denizli’de kuruluşundan itibaren ilk 20 yılını konu alan sunum yaptı, söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe eski Belediye Başkanları Ziya Tıkıroğlu ve Ali Marım’ın yanı sıra çok sayıda mimar, mühendis ve farklı meslek gruplarından izleyiciler katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2019 Çarşamba, 14:20

Denizli’de Mimarlar Odası Şubesi’nin kuruluşunu takip eden ilk 20 yıl söyleşi ve sunuma konu oldu. Söyleşiyi odanın meslekte 50 yılını dolduran üyelerinden Mimar Hüsamettin Ataman, slayt gösterisi eşliğinde sundu.

Sunumda dönemin gazete kupürlerinden oluşan slayt gösterisi, 1971-1991 yılları arası Denizli’nin kentsel gelişiminden örnekler sunarken adeta 20 yıllık bir geçit resmine dönüştü.

Söyleşi, Denizli Şubenin Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Serdar Alayont’un açış konuşmasıyla başladı. Alayont, Ataman tarafından yapılacak olan söyleşinin Mimarlar Odası Denizli Şubesinin tarihine bir tür giriş olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Bu gün yapılan söyleşinin daha sonra devamı gelecek. 1991yılından sonraki dönem, ikinci bir söyleşi konusu olacak” dedi.

Açış konuşmasının ardından söz alan Ataman ilk söyleşiyi 20 yıl ile sınırladığını, sonraki yılları ayrıca ele alacağı iki ayrı tarih kesiti olarak planladığını açıkladı.

Hüsamettin Ataman kendi ailesi ve çocukluk yıllarından fotoğraflarla başladığı sunumuna, daha sonra okul yılları, eğitimi ve mimarlık mesleğine başlama sürecini özetleyerek devam etti.

Ardından iki ayrı slayt çalışmasıyla sunumunu sürdüren Ataman, o yılları yerel gazete arşivlerinden derlediği haber başlıkları ve gazete kupürlerinden oluşan koleksiyonla özetledi.

Özellikle 1970’li yılların gazetelerinden derlenen haber başlıkları izleyiciler tarafından dikkatle takip edildi. Yıllar içinde kentin sorunlarının pek değişmemiş olduğunu günlük gazete haberleri ile aktaran Ataman, “Denizlimiz, sorunlarıyla büyüyen bir kent” dedi.

İki saati aşkın devam eden söyleşi, sunum sonrası söz alan önceki belediye başkanları Ziya Tıkıroğlu ve Ali Marım’ın açıklamalarıyla devam etti. Tıkıroğlu ve Marım, dönemlerinde belediyenin kıt olanakları ile önemli işlere imza atıldığını belirttiler.

Toplantıya katılıp bir konuşma yapan Merkezefendi Belediye Başkan adayı Şeniz Doğan da, geçmiş dönem belediye başkanlarının yaptıkları hizmetlere teşekkür ederek, kent sorunlarının çözümünde geçmiş yılların deneyimlerinden yararlanacaklarını belirtti. Tüm çalışmalarında, sorunları halkla birlikte çözmeye çalışacaklarını, bu yönde en büyük desteği de Mimarlar Odası gibi demokratik kitle örgütlerinden alacaklarına inandığını belirten Şeniz Doğan, hazırladığı belgesel sunum için Hüsamettin Ataman’a da teşekkür etti.

Mimarlar Odası’nda temsilcilik yapan mimarların anılarını katılımcılarla paylaşmalarından sonra, Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont, Hüsamettin Ataman’ın hazırladığı belgesel ile geçmişten günümüze bir kapı araladığını söyledi ve bu tür çalışmaların Mimarlar Odası Denizli Şubesi Almanağı için temel oluşturduğunu vurguladı.

Toplantı izleyicilerden gelen sorular ve Hüsamettin Ataman’ın açıklamalarıyla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı