REKLAMI GEÇ

MMO 60 YAŞINDA

MMO 60 YAŞINDA

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi, MMO’nun 60’ncı, Denizli Şubesi’nin ise 20. Kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Colossae Otel’de gece düzenledi. Gecede, meslekte 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran makine mühendislerine plaket verildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2014 Pazar, 10:53

Makine Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı, Denizli Şubesi’nin ise 20’nci yıldönümü etkinliğine Denizli Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, MMO Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı ve Aydın, Muğla ve Uşak Temsilcileri ile üyeleri katıldı.

ic-2

Gecenin açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Alaattin Aktaş, mühendislerin özellikle makine mühendislerinin ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtirken, Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı, “1994 yılında genç bir filiz olarak TMMOB çınarından filizlenen şubemiz artık güçlü, her zaman sektörde, sanayiye, bilime destek veren bir şube haline gelmiştir. Şubemiz bu gelişme sürecinde kurulduğu günden bu yana Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği’nin haklı ve halktan yana mücadelesinin her zaman yanında olmuştur ve desteğini sürdürmüştür” dedi.

TMMOB YASASINA TEPKİ
Türk Mimar, Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Denizli Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mehmet Sarıca ise konuşmasında, TMMOB Yasasında değişiklik öngören Torba Yasa tasarısı hazırlandığını, bu tasarı ile iktidarın kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki engelleri kaldırma hazırlığı içerisinde olduğunu ileri sürdü. Kentsel ve doğal değerlerin talanına ve meslek örgütlerinin etkisizleştirilmesine karşı mücadelenin büyüyerek süreceğini belirten Sarıca, “TMMOB’un ve odamızın, ülkemizden, halktan, kamudan meslek ve meslektaştan yana çalışma programını ve ilkelerini her koşulda savunmak ve yaşama geçirmek hepimizin görevidir” dedi.

ic-1

MESLEKTE 60 YIL
Makine Mühendisleri Odası Denizli şubesi, meslekte 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran makine mühendislerini, plaketle onurlandırdı. 1954 yılında İstanbul Teknik Okulu’ndan mezun olan ve iş hayatına Karayolları Genel Müdürlüğü’nde başlayan Makine Mühendisi Bahattin Kocalan’a 60. yıl plaketini Şube Başkanı Tefik Demirçalı verdi.

Ayrıca gecede Meslekte 50. yılını dolduran Yalçın Akşahin, Galip Atalay, Emin Selahattin Günay, Hikmet Çınar ile 40 ve 25. yılını dolduran 47 makine mühendisi, plaketle ödüllendirildi.

10.YIL MARŞINI OKUDULAR
Ödül töreninin ardından 10. yıl marşı eşliğinde Makine Mühendisleri Odası’nın 60’ncı, Denizli Şubesi’nin ise 20’nci kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.

galeri-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı