REKLAMI GEÇ

“Türkiye iç savaşa sürükleniyor”

“Türkiye iç savaşa sürükleniyor”

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı, Türkiye’de son dönemlerde şiddetini artırarak devam eden terör olaylarına yönelik yaptığını açıklamada, Türkiye’nin iç savaşa sürüklendiğini ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2015 Perşembe, 11:54

Dağlıca ve Iğdır’dan gelen şehit haberlerinin yüreklere ateş düşürdüğünü belirten Makine Mühendisleri Odası(MMO) Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tefik Demirçalı, yaptığı yazılı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz haftalarda, şiddetini giderek arttıran bir savaş provasını hep birlikte çaresizce izliyoruz. Sanki görünmez bir güç, genel seçim sonrası tüm ülkemizi inanılmaz bir kaos ortamına sürükleyip bıraktı.

Bu durumun son ve katlanılmaz örneği önceki gün Dağlıca’da, dün ise Iğdır’da yaşandı. Şu andan itibaren başka acı yaşanmaması temennisiyle, Yitirdiğimiz otuzu aşkın asker ve polis yurttaşımız yüreklere ateş düşürdü. Bizler saldırıyı gerçekleştiren PKK’yı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşarak ailelere başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi.

Demirçalı, Türkiye’nin bir iç savaşa doğru sürüklendiğini vurgulayarak, “Üzülerek görülmektedir ki; Ülkemiz hızla bir iç savaş ortamına sürüklenmektedir. Her ölüm yeni bir ölümün kapısını aralamaktadır. Bir süre sonra kimin ne için öldüğünün hatırlanmadığı ve ölümlerin soğuk istatistiki bir bilgi olmaktan öteye geçmeyeceği bir dönemin ve uçurumun eşiğindeyiz” dedi.

BARIŞ İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI
“Şimdi tam da, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye‘de bir arada yaşamı savunma, bunun için mücadele etme zamanıdır” diyen MMO Denizli Şube Başkanı Demirçalı, açıklamasını şöyle devam etti:
“Hangi parti, hangi siyasal temsilci olursa olsun, bu gidişe dur demekle yükümlüdür. Hem barışın tesisi, hem silahların susması, hem de ölümlerin son bulması ancak böyle mümkün olacaktır. Bunun başarılacağına olan inancımızı yitirmek istemiyoruz, yitirmemek için en güçlü garantimiz halkımızdır. Ülkemiz halkı, son yıllarda baskı ve egemenlik politikalarına karşı verdiği mücadele deneyimi sayesinde barışın ve özgürlüğün tek güvencesidir.
Bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki: şimdi tam da karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, diktatoryal yönetim anlayışına karşı özgürlük ve demokrasiyi; ırkçı anlayışın beslediği linç kültürüne karşı bir arada kardeşçe yaşamayı; savaşa karşı barışı; sömürüye karşı emeği; adaletsizliğe karşı eşitliği savunma zamanıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı