REKLAMI GEÇ

Sarı: “Çok yakında teknik eleman transferi yapacağız”

Sarı: “Çok yakında teknik eleman transferi yapacağız”

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, sanayicinin üç yıl sonra teknik eleman bulmakta sıkıntı yaşayacağını savunarak, “Eleman bulamayan sanayicimiz ilerleyen yıllarda futbolcu gibi teknik eleman transferi yapacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2018 Çarşamba, 15:36

DENİZLİ (AA)
Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomisi tekstil, tarım ve turizm üzerine kurulu olan Denizli’nin girişimci ruhu ile yerli makine üretiminde de söz sahibi olmaya başladığını belirtti.

Devletin teşvik ve destekleriyle makine üretiminde önemli yol kat ettiklerini dile getiren Sarı, “Denizli’de 250’ye yakın makine üretimi yapan ve bu makineleri dünyanın farklı ülkelerine satan firmalarımız bulunuyor. Son yıllarda makine üretimi konusunda önemli adımların atıldığı Denizli, Ege’de İzmir’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Ürettiğimiz farklı makinelerle ülkemizi makine ithalatından kurtararak, makine ihracatı yapan ülke haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

TEKNİK ELEMAN SIKINTISI
Sektörün en önemli sorunlarının başında teknik eleman sıkıntısının geldiğini ifade eden Sarı, “Şu anda teknik eleman konusunda sektörümüz önemli sıkıntılar yaşıyor. Personel bulamıyoruz ve bu durum firmalarımızın üretimini etkiliyor. Yaptığımız değerlendirmeye göre 3 yıl sonra teknik eleman bulmakta önemli sorunlar yaşayacağız. Eleman bulamayan sanayicimiz ilerleyen yıllarda futbolcu gibi teknik eleman transferi yapacak. Bu durum sanayicilerimiz arasında teknik eleman savaşlarına neden olacaktır. Teknik eleman konusunda acil çözüm bulmak gerekiyor” dedi.

Sorunun çözümü için ilçelerde meslek liselerinin açılması gerektiğini dile getiren Sarı, “Meslek liselerine odalar ve dernekler destek vermeli. Eğer meslek liselerini cazip hale getirirsek gençlerimiz de meslek liselerini tercih eder ve sanayimiz teknik personel konusunda sıkıntı çekmez” diye konuştu.

Sarı, meslek liseleri konusunda her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu, sanayicinin de elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Avrupa’da bu sistem uygulanıyor, firmaların destekleriyle birçok meslek lisesi, sanayi için eleman yetiştiriyor” dedi.

Yorumlar

M. ALİ OZHAN   -  Bağlantı 10 Ocak 2018, 16:46

1-Meslek lisesi öğrencilerinin staj sigortaları emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmeli.
2- Meslek lisesine kabul edilen öğrenci kalitesi artırılmalı,
3- Sanayiciye- fabrikatöre, meslek liseli öğrenciye staj yaptırma zorunluluğu getirilmeli

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı