REKLAMI GEÇ

Şenel’den siyasilere: Ne söylediğinize dikkat edin

Şenel’den siyasilere: Ne söylediğinize dikkat edin

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, siyasi kutuplaşma yaratan üsluptan kaçınılması gerektiğini belirterek, siyasi parti liderleri ve yöneticilerine “ne söylediğinize dikkat edin” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 09:14

İMO Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, yaptığı açıklamada, son bir ayda terör örgütü tarafından düzenlenen ve ülkemizi kana bulayan hain saldırıları kınadıklarını, bu saldırılarda şehit düşen güvenlik görevlileri ve Denizlili askerler Ömer Kağan Kandemir ile Doğan Acar’a Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dilediklerini belirtti.

Satır aralarında küçük harfler ile terörü kınadığını söyleyip, hemen ardından terörist cenazelerinde kışkırtıcı nutuklar atmanın barış ve kardeşliğe hizmet edilemeyeceğini vurgulayan Doç. Dr. Şenel, “Terör örgütü karşısındaki bu etkisiz ve edilgen duruşun barışa hizmet etmediğinin görülmesi gerekmektedir. Bu çelişkili tutum ortadan kaldırılmalı ve söz konusu siyasi parti mecliste olmanın sorumluluğunu yerine getirmelidir” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde siyasete egemen olan dil ve kutuplaşmanın meclis çatısı altındaki partilerin uzlaşı ve istikrar arama çabalarını zorlaştırdığına işaret eden Doç. DR. Şenel, “Özellikle zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde siyasi partilerin ne söylediği kadar nasıl söylediğine de dikkat etmesi gerekmektedir. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde asıl amacı kin ve nefret tohumları ekerek kardeşlik kültürümüze zarar vermeyi hedefleyen terör örgütüne karşı tüm vatandaşlarımızı uyanık olmaya ve bu oyuna gelmemeye davet ediyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak siyasi partilerimizin ülkemizin huzuru, barışı ve istikrarı için gereken adımları acilen atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı