REKLAMI GEÇ

‘Torba Yasa’ya tepkiler dinmiyor

‘Torba Yasa’ya tepkiler dinmiyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlediği eylemle TBMM gündemindeki iki farklı torba yasa taslağını protesto etti. TMMOB İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, yasalaştırılmaya çalışılan taslakta, iş güvenliği yaptırımlarının ortadan kaldırdığını, çalışanların tazminatsız işten çıkarılmalarının önünün açıldığını, inşaat sektöründe rantçıların işlerinin kolaylaştırıldığını, denetim mekanizmalarının devre dışı bırakıldığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2015 Perşembe, 13:45

Candoğan Parkı önünde toplanan TMMOB üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hazırlıkları süren Torba Yasa taslakların ile yapılmak istenen değişiklikleri protesto ettiler. 

İki farklı Torba Yasa taslağı ile imar, meslek alanları ve çalışma hayatına ilişkin önemli değişiklikler yapılmak istendiğini söyleyen TMMOB Denizli İl Koordinasyon Sekreteri Mehmet Sarıca “Toplamda 24 farklı yasada değişiklik öngören taslaklar, tüm yurttaşlarımızla birlikte mühendis, mimar ve plancıların yaşamını olumsuz etkileyecektir. Ekonomik süreklilik adına öncelikle inşaat sektöründe düzenlemelerle rant sağlanmak istenmektedir. Çalışma hayatında öngörülen değişiklerle, koşulları sermaye yararına kara dönüştürmek amaçlı uygulamalarla kölelik düzeni dayatılmaktadır” dedi.

TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARMA!
Torba yasa ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında işveren lehine değişiklikler yapılmak istendiğini belirten Sarıca, “Şimdiye kadar yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyerek binlerce çalışanın ölümüne neden olan işverenin cezaları affedilecek. İşverenlerin çalışanları tazminatsız işten atması kolaylaştırılacak. Yapı denetim kuruluşlarının yapısını değiştirerek, yıkım, riskli yapı tespiti, her türlü proje, yapı denetimi ve hatta işveren adına iş takibi yapabilecek Teknik Müşavirlik kuruluşlarıyla meslek alanında tekelleşme yaratılacak. Bu yolla haksız rekabeti artırarak, küçük ve orta ölçekli mimarlık, mühendislik kuruluşlarının yok olmasının taşeronlaşmasının yolu açılacak. Mimar, mühendis ve plancıları güvencesiz çalışma koşullarına ve işsizliğe terk edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı