REKLAMI GEÇ

Yılmaz: Kaynaklar adil dağıtılmıyor

Yılmaz: Kaynaklar adil dağıtılmıyor

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Necdet Yılmaz, Türkiye’nin dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu, ancak bunun topluma yansımasında büyük sorunlar ve adaletsizliklerin yaşandığın, ülke kaynaklarının adil dağıtılmadığını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 11:22

Denizlili muhasebeci ve mali müşavirler, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası dolayısıyla Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende bir araya geldi. Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Denizli SMMMO Başkanı Necdet Yılmaz, oda yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda muhasebeci ve mali müşavirin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

denizli-smmmo-baskani-necdet-yilmaz-ulke-kaynaklari-adil-dagitilmiyor-ic

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan Denizli SMMMO Başkanı Necdet Yılmaz, muhasebe bilincinin geliştirilmesi ve öneminin anlaşılması, muhasebe mesleğinin kamuoyundaki saygınlığı için her yıl Mart ayının ilk haftasının Muhasebe Haftası olarak kutlandığını belirtti.

“MUHASEBE MESLEĞİ ÖNEMLİ”
Muhasebecileri, ekonomik faaliyetlerin kayıt alan, denetimini yapan, şeffaf ve açık bir şekilde finansal raporlarla kamuoyuna bilgi sunan kişiler olarak tanımlayan Yılmaz, “devlet bütçesinin oluşumu ve kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi, yaratılan değerlerin paylaşımı için sosyal devlet olmak için muhasebe mesleği önemlidir. Kısacası geleceğimiz için önemlidir” dedi.

denizli-smmmo-baskani-necdet-yilmaz-ulke-kaynaklari-adil-dagitilmiyor

“PAYLAŞIMDA SORUN YAŞANIYOR
Türkiye’nin varlıkları ve kaynaklarıyla büyük bir ülke, bu yapısıyla dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Ancak bu ekonomik unsurların toplumsal paylaşımında ve topluma yansımasında büyük sorunlar, adaletsizlikler söz konusu. Kaynaklar adil dağıtılmıyor. Devlet tarafından, ülke kaynaklarının topluma adaletli olarak dağıtılması, sosyal devlet olmanın en önemli sorumluluklarındandır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı