REKLAMI GEÇ

15 Temmuz Milli İrade Günü ilan edilsin

15 Temmuz Milli İrade Günü ilan edilsin

Denizli Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, 81 il başkanıyla eş zamanlı toplantı düzenledi. “Darbenin karşısında, demokrasi ve milli iradenin yanındayız” konulu basın açıklamasında Gemici, 15 Temmuz’un Şehitleri Anma ve Milli İrade Günü ilan edilmesini istedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 13:16

Denizli Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici ile meclis üyeleri Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda toplantı düzenledi.

denizli-ziraat-odasi-15-temmuz-milli-irade-gunu-kabul-edilsin-1

81 ilin il başkanlarıyla eş zamanlı olarak düzenlenen, “Darbenin karşısında, demokrasinin ve milli iradenin yanındayız” konulu toplantıda Gemici, “Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Milli İdarenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabil etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz” dedi.

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE GÜNÜ İLAN EDİLSİN
Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, bugünden sonra yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:

“Toplumda çatışmaya, ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden mutlaka kanılmalı, bu hassas dönemde provokatörlere karşı toplumumuzun her kesimi her zamankinden daha dikkatli olmalıdır. Kahraman ordumuz vatansever askerimiz yıpratılmamalıdır. Bütün milletimizin tıpkı darbecilere karşı omuz omuza verdiği mücadelede olduğu gibi, öncelikle devletimizin de vereceği destekle askerimizin ve polisimizin morallerin yüksek seviyeye çıkartacak adımlar, aynı kararlılıkla ve bütün milletimizce atılmalıdır. Ayrıca gelecek nesillerce de asla unutulmaması gereken 15 Temmuz tarihi, ’15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü’ olarak ilan edilmelidir.”

Yorumlar

ahmet aktan   -  Bağlantı 21 Temmuz 2016, 17:05

sayın başkanım, unutturulmaması gereken 23 nisanlar, 29 ekimler 30 ağustoslardır. zaten bu günler unutulduğu için 15 temmuzu yaşadık!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı