REKLAMI GEÇ

Aile Hekimleri’nden nöbet protestosu

Aile Hekimleri’nden nöbet protestosu

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ve aile hekimleri, Devlet Hastanesi Acil Servis önünde yaptıkları basın açıklamasında, aile hekimlerine yazılan nöbetleri protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2014 Çarşamba, 15:44

Denizli’de görev yapan Aile Hekimleri, nöbet uygulamasına tepki gösterdi. Devlet Hastanesi Acil Servis önündeki basın açıklamasında, Acil Servislerde yaşanan sorunlara dikkat çeken Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “Aile Hekimliğine geçişle birlikte yıllarca hastane acillerinde çalışarak tecrübe kazanmış pratisyen hekimlerin aile hekimliğini tercih etmesiyle acil servislerde hekim açığı baş göstermiştir. Bu birimlerde çalışan hekim sayıları neredeyse yarıya düşmüştür. Bu sayının yetersizliğine karşın kışkırtılmış sağlık hizmeti talebinin ürünü olarak 76 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de acil başvuru sayısı 90 milyona ulaşmıştır. Nüfusu bu denli aşan acil servis başvurusuna başka bir ülkede rastlamamaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığının, Acil Servislerde yaşanan hekim açığını, Aile Hekimlerine nöbet yazarak kapatmaya çalıştığına dikkat çeken Önem, “Oysa taşıma suyla değirmen dönmez. Acil Servislerde yaşanan sıkıntının sorumlusu ne acil servis hekimleri, ne uzman hekimler, ne de aile hekimleridir. Sorunun kaynağında piyasacı ‘sağlıkta dönüşüm’ politikaları vardır” diye konuştu.

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis önünde yapılan basın açıklamasında Sağlık Bakanlığını da uyaran Önem, şunları söyledi: “Bu işin kalıcı çözümü popülizmden uzak sağlık politikaları ve acil serviste çalışan kalifiye hekim kadrolarının arttırılması ile mümkündür. Baskıcı otoriter yönetim anlayışı hem toplumun sağlığını tehdit etmekte hem de çalışanların haklarını çiğnemektedir. Mücadelemizi tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını ortaklaştırarak, dayatmalara karşı koyarak, örgütlü gücümüzle sürdüreceğimizi, nöbet görevlendirmelerinin hukuksuz ve haksız olduğunu, bu uygulamaların halkın nitelikli sağlık hizmetinden yararlanma hakkı zarar verceğini bir kez daha kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı