REKLAMI GEÇ

Anti-damping Denizli’ye iyi geldi

Anti-damping Denizli’ye iyi geldi

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, 2011 yılında başta Çin olmak üzere Güney Kore, Hindistan gibi ülkelerden ithal edilen tekstil ve hazır giyim ürünlerine ek vergi uygulamasının Denizli’de de tekstil sektörünü canlandırdığını belirterek, “Anti-damping kararı ile Denizli tekstil ihracatı istikrarlı bir yükseliş gösterdi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2014 Perşembe, 09:34

Denizli Sanayi Odası’nın (DSO), Kasım ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ekonomik gelişmeleri değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 2011 yılında başta Çin olmak üzere Güney Kore, Hindistan gibi ülkelerden ithal edilen tekstil ve hazır giyim ürünlerine ek vergi getirilmesi yönündeki uygulamanın tekstil sektöründe olumlu hava estirdiğini belirtti.

İTHALAT FRENİ TEKSTİLE GAZ VERDİ
İthalat freninin tekstil sektörüne iyi geldiğini belirten Keçeci, 2013 yılında Türkiye genelinde sektörün ilk kez 15 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası verdiğini, bu rakamın 2014’te 16 milyar doları aşmasını beklediklerini söyledi. Uygulamanın Denizli’de de tekstil sektörünü canlandırdığına değinen Keçeci, anti-damping kararı ile Denizli tekstil ihracatının istikrarlı bir yükseliş gösterdiğini, istihdamın ise Türkiye geneline paralel olarak yüzde 21 arttığını belirtti. Kararın ayrıca Denizli’deki istihdama da olumlu yansıdığını anlatan Keçeci, “2011’den bu yana tekstil ve konfeksiyon sektöründe 8 bin kişilik ek istihdam yaratılmıştır” dedi.

ic

“TEKSTİL SEKTÖRÜNDE %15 ENERJİ TASARRUFU MÜMKÜN”
DSO Meclisi’nin Kasım ayı toplantısına konut olan Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, meclis üyelerine enerji verimliliğine yönelik proje ve teşvikler hakkında bilgi verdi. Akgün, “2013 yılında derneğimizin gerçekleştirdiği ‘Denizli İli Tekstil Sektöründe Enerji Verimliliği Potansiyeli Taraması Projesi’ ile tekstil sektörümüzde en az yüzde 15 tasarruf potansiyeli olduğu tespit edilmiştir. İlimizde faaliyet gösteren 653 tekstil firmasında yüzde 15’lik tasarruf potansiyeli ile yıllık ortalama 103 milyon 607 bin 922 TL tasarruf olduğu çıkmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı