REKLAMI GEÇ

Çardak OSB’de m²’si 3 dolardan arsa

Çardak OSB’de m²’si 3 dolardan arsa

Sahip olduğu birçok avantaja rağmen, 20 yılı aşkın süredir bir türlü ayağa kalkamayan Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi için, Denizli Sanayi Odası beklenmeyen bir çıkış yaptı. DSO, kendisine ait 270 bin metrekarelik bölümü metrekaresi 3dolardan satışa çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2015 Pazartesi, 15:19

Denizli Sanayi Odası’nın 1996 yılında tamamen kendi imkanları ile yaptığı Çardak Özdemir Sabancı OSB, birbiri ardına gelen ekonomik krizler nedeniyle yatırım alamamıştı. Yaşanan süreç, Denizli Sanayi Odası’nı da ciddi bir borç yükü altına sokmuş; ancak 2010 yılında tüm borçlar ödenerek başlangıç noktasına dönülmüştü. 2011 yılında Denizli Sanayi Odası tarafından yatırımcıların ilgilerini canlandırmak ve büyük yatırımları çekmek için yapılan imar çalışmaları ile Çardak Özdemir Sabancı OSB küllerinden yeniden doğdu. Yıllardır birçok büyük yatırımcıyla görüşüp ilimize entegre bir tesis kazandırmak isteyen Denizli Sanayi Odası yönetimi, yatırımcılardan olumlu yanıt alamayınca, çareyi yine kendisi yarattı.

YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT
Ekonomik durgunluğun yaşandığı ve uzun zamandır sıfırdan bir yatırımın görülmediği Denizli’de bir canlılık yaratmak istediklerini belirten Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Çok uzun yıllardır Denizli’de yapılan yatırımlar modernizasyonla sınırlı kaldı. Sanayicilerimiz de bizi eleştiriyor ve hep arsa fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyordu. Uzun zamandır yatırımcı bulmaya çalıştığımız Çardak Özdemir Sabancı OSB dolmadan yeni bir OSB açmamız da mevzuat nedeniyle mümkün olmadı. Dolayısıyla Çardak’taki bu atıl OSB, bizim önümüzde hep bir engeldi. Bir tarafta devlet diğer OSB’lerde bedava arsa tahsisi yapıyor, diğer tarafta bizim OSB’mizin kuruluş döneminde yapılan değerli altyapısı günden güne kullanılmamaktan ve işlerlik kazandırılamamaktan dolayı çürüyor. Bu nedenle biz de, kendi şartlarımızı zorlayarak, yatırım yapmayı düşünen ve fizibilitesi hazır olan yatırımcılara 30 Ekim 2015’e kadar Çardak Özdemir Sabancı OSB’de yer alan parsellerimizi metrekaresi 3 dolardan satmaya karar verdik” dedi.

BÖLGE YATIRIMA HAZIR
Amaçlarının hem gerçekten ihtiyaç olan bu bölgenin bu tür bir teşvikle sanayiciye açılması, hem zor ve dar alandaki yatırımcıyı yatırıma teşvik etmek olduğunu anlatan Keçeci, bu sadeye Çardak Organize Bölgesi’nin de yatırım yapılabilir bir sanayi alanı olduğunu diğer yatırımcılara göstermek istediklerini söyledi.

Keçeci, “Bu sayede Çardak Özdemir Sabancı OSB’de sanayi parsellerine sahip mülk sahiplerinin de sahip oldukları alanlarda yatırım yapabilme cesaretini yaşatmaktır. En küçük parselin 25.000 metrekare olduğu toplam 3.225.913 metrekarelik bir alana yayılmış olan organize sanayi bölgesinde 85 sanayi parseli bulunuyor. Tüm parseller, elektrik, su, telekomünikasyon hattı bağlantıları ile yatırıma hazır durumda. Havaalanının, tüm Anadolu’ya bağlanan karayolunun ve demiryolu hattının yanı başında olan organize sanayi bölgesinin, tüm bu sebeplerle stratejik değeri de oldukça yüksek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı