REKLAMI GEÇ

Demirçalı: Siyasilerin arka bahçesi olmadık

Demirçalı: Siyasilerin arka bahçesi olmadık

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, ne dün ne bugün iktidarların ve herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını, yarın da olmayacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2016 Cumartesi, 16:48

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin 11. Genel Kurulu yapılıyor. Genel kurulun ilk gün çalışmaları Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan başkanlığına Prof. Dr. Cemal Meran’ın seçildiği genel kurulun açılışında konuşan MMO Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışıyla çağdaş, demokratik, üreten, sanayileşen ve hakça bölüşen bir Türkiye için, daha güçlü, daha etkin, daha çağdaş bir meslek odası yaratma yolunda önemli adımlar atmak için genel kurula katılan herkesi saygıyla selamladığını ifade etti.

denizli-makine-muhendisleri-genel-kurulu-ic

DAHA GÜÇLÜ BİR ODA
Yoğun bir çalışma dönemini daha geride bıraktıklarını kaydeden Demirçalı, “Biriktirdiğimiz demokratik ve toplumcu değerler doğrultusunda geleceğe bir adım daha atıyoruz. Dünyada ve ülkemizdeki gelişmeleri, bu gelişmelerin ülkemiz, halkımız, mesleğimiz, meslektaşlarımız üzerindeki etkilerini hep birlikte değerlendireceğiz. Daha güçlü bir oda, üreten, sanayileşen, hakça bölüşen bir Türkiye için söz üstüne söz koyacak, önümüzdeki dönemin çalışmalarının çerçevesini belirleyeceğiz. Örgütlü üye gücümüz ve geleneklerimiz doğrultusunda önümüzdeki zor süreci en doğru şekilde planlayacağımıza, bütünlüğümüzü koruyarak, çalışmalarımızı ve hedeflerimizi genişleteceğimize inancımız tamdır” dedi.

“ÜLKEMİZ VAZGEÇİLMEZİMİZ MESLEĞİMİZ ONURUMUZDUR”
İktidarın hayatın her alanını şekillendirme isteğinde somutlanan sayısız dayatmanın, halkın kaygı ve tepkilerini artırdığını söyleyen Demirçalı, “Genel kurul sonrası yeni çalışma dönemimiz açısından özellikle belirtmek isterim; şubemiz ve TMMOB, ne dün, ne bugün, ne de yarın, hangi iktidar olursa olsun, iktidar kanatlarının veya herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmamıştır, olmayacaktır. Önümüzdeki süreçte; eşit, özgür, demokratik bir Türkiye uğruna mücadele güçleri ve olanaklarının geliştirilmesiyle belirlenmelidir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan başka gerçek bir çıkış yolu yoktur. Çünkü Ülkemiz vazgeçilmezimiz, mesleğimiz onurumuz, odamız gururumuzdur” diye konuştu..

denizli-makine-muhendisleri-genel-kurulu-ic-1

ŞİMDİLİK TEK ADAY
Demirçalı’nın konuşmasının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesiyle genel kurul ilk günkü çalışmalarını tamamladı. Yarın (pazar günü) ise şube başkanı, yönetim kurulu ve odanın diğer organlarında seçimler yapılacak. Şu ana kadar şube başkanlığı için adaylığını açıklayan tek isim, halen bu görevde bulunan Tevfik Demirçalı oldu.

MMO seçimi Arif Yalınkaya Ortaokulu’nda yapılacak. Yönetim kurulunun çarşaf listeyle belirleneceği genel kurulda oy verme işlemi sabah 09.00’da başlayıp, 17.00’de sona erecek. MMO’nun Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Ortaca, Nazilli temsilciliklerinde 3 bin 900 üyesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı