REKLAMI GEÇ

Denizli Diş Hekimleri Odası’ndan çağrı: Koronada ötelenen diş sağlığı için devlet ve özel sektör birlikte çalışmalı

Denizli Diş Hekimleri Odası’ndan çağrı: Koronada ötelenen diş sağlığı için devlet ve özel sektör birlikte çalışmalı

Denizli Diş Hekimleri Odası koronavirüs salgını döneminde ağız ve diş sağlığı için bir araya geldi ve çözüm önerisi sundu. Hekimler devlet ve özel sektörün birlikte hareket etmesi önerisinde bulundu. Hekimler mesleği başında hayatını kaybeden meslektaşları için siyah kurdele taktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2020 Perşembe, 14:02

Denizli Diş Hekimleri Odası, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Pandemi döneminde ağız ve diş sağlığının ötelendiğini belirten hekimler, bu dönemde devlet ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini savundu.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Mehmet Eskicioğlu, diş tedavilerinin, sevklerinin ve ödemelerinin Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen öncelikli tedavilerin özelde devlet tarafından karşılanmasını önerdiklerini aktardı.

Eskicioğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği öncelikli diş tedavilerinin gerek devlet kurumlarından gerekse sevkleri ve ödemeleri devlet tarafından karşılanmak üzere özel muayenehanelerden, polikliniklerden ve merkezlerden temin edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

ÖZEL İŞ YERLERİNDE KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLSİN
Özel iş yerlerinin yüksek maliyetli olmasına da değinen Eskicioğlu, KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Eskicioğlu, “Serbest çalışan diş hekimleri kur artışı gibi her türlü olumsuzluğa rağmen koronavirüs ile ilgili gerekli tüm şartları yerine getirerek halkın tedaviye ulaşımı için hizmet vermektedir. Bu şartların devamlılığı için sağlayabilmek adına KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini talep ediyoruz” dedi.

YAN YANA HASTA KOLTUKLARI TASARIMI SAĞLIKSIZDIR
Eskicioğlu konuşmasının devamında devlet hastanelerinde ve merkezlerinde yan yana hasta koltuklarının olmasının sağlıksız olduğunu belirterek, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığının altını çizdi.

Diş hekimliği Fakülteleri’nin ihtiyaçtan fazla mezun verdiğini dile getiren Eskicioğlu, “Ülkemizde özellikler son 10 yılda açılan ve bugün yüzde 97’ye ulaşan Diş Hekimliği Fakülteleri ihtiyaçtan fazla mezun vermektedir. İnsan gücü planlamasının yapılmamasının yaratacağı en büyük sorun yetkinliği zayıf diş hekimleri mezun ederek kalitesiz hizmet vermektedir. Bu nedenle ülkeyi yönetenlerin başta sağlıkla ilgili olmak üzere tüm eğitim politikalarını tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Mesleği başında hayatını kaybeden meslektaşları için siyah kurdele takan diş hekimleri, vefat eden meslektaşlarının ismini tek tek okuyarak andılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı