REKLAMI GEÇ

Mühendislere “Deprem” semineri

Mühendislere “Deprem” semineri

İnşaat Mühendisleri Odası, deprem yönetmeliği ile ilgili seminer düzenledi. Prof. Dr. Alper İlki, mühendislere yönetmelikle ilgili bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2017 Perşembe, 10:54

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) “Betonarme Yapılar Açısından Yeni Deprem Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi ve Düzenli Binalar İçin Önerilen Basitleştirilmiş Tasarım Kurallarının İrdelenmesi” konulu seminer düzenledi.

İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alper İlki’nin konuşmacı olduğu seminere çok sayıda inşaat mühendisi katıldı. Prof. İlki salonu dolduran inşaat mühendislerine, 2017 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni bina deprem yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. 2007 yılında yürürlüğe giren ve ülkemizde on senedir kullanılmakta olan mevcut deprem yönetmeliğin neden değiştirildiğini ve hangi kuralların revize edildiğini anlatan Prof. İlki, eski ve yeni yönetmelik arasındaki önemli farklılıklara da değinerek inşaat mühendislerini bilgilendirdi.

Ülkemizin ve ilimizin önemli bir deprem kuşağı üzerinde olması sebebiyle konunun öneminin özellikle vurgulandığı seminerin sonunda, inşaat mühendislerinin yeni yönetmelik ile ilgili merak ettiği hususlar sorular ve cevaplar eşliğinde masaya yatırıldı ve tartışıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı