REKLAMI GEÇ

Sanayi Odası’ndan Ankara çıkarması

Sanayi Odası’ndan Ankara çıkarması

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve beraberindeki heyet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2017 Salı, 15:28

Ziyarette Başkan Keçeci’ye DSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Boyar, Ahmet Yavuzçehre, Selim Kasapoğlu, Güven Dokumacı ve Selim Yaymanoğlu eşlik etti.

Keçeci başkanlığındaki DSO heyeti, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Denizli’deki OSB’lerle ilgili sıkıntılarını anlattı. Yeni kurulacak Makine İhtisas OSB ile ilgili de bilgi veren heyet ayrıca sanayiye nitelikli işgücü yetiştirmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da meslek liseleri konusunda strateji belirlemesini talep etti.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Özlü, Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni tekrar hayata geçirmek için Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Denizli Sanayi Odası’nın çabalarını takdir ettiklerini, Bakanlık olarak Çardak Özdemir Sabancı OSB’ye yapılacak altyapı çalışmalarını destekleyeceklerini, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasında yardımcı olacaklarını ve Mermer İhtisas Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin açılabilmesinin de Bakanlık olarak yakın zamanda yapacakları bir mevzuat revizyonu ile mümkün olacağını belirtti.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun ikinci durağı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin makamı oldu. Denizli’nin çözüm bekleyen sorunları için öneriler içeren bir dosyayı Bakan Zeybekci’ye sunan heyet, İran’da Denizli Günü gerçekleştirilmesi hakkında da Ekonomi Bakanlığı’na teklifte bulundu.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, “Sanayiden tarıma, tarımdan ticarete bütün sektörleri kucaklayacak bir Denizli Günü’nün alternatif pazarlarımızdan biri olan İran’da gerçekleştirilmesinin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine yapacağı katkı aşikardır. Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülecek bir alanda, Denizli’deki tüm sektörlerden firmaların katılarak ürünlerini sergilediği, ilimizin termal turizminin ve antik kentlerinin tanıtılacağı, sadece Denizli’ye özgü bir fuar organizasyonunda Ekonomi Bakanlığı’nın deneyimli personelinden ve desteklerinden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, konuyla ilgili bir Genel Müdür görevlendirdiğini ve Denizli’deki sivil toplum örgütleri arasındaki bağı yakından bilen biri olarak, bu organizasyonun en iyi şekilde yapılacağına olan inancını dile getirdi.

Son olarak TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a ‘İhracat Şehri Denizli’nin Lojistik Sorunları’ başlıklı bir dosya sunan heyet, Türkiye’nin 8. ihracatçısı konumundaki bir ilde, hala en ilkel lojistik yöntemleri kullandıklarını dile getirdi.

Keçeci, “Denizli’nin en acil ihtiyaçlarından biri limana doğrudan bağlantıdır. Gelişmiş sanayi ülkeleri mallarını ya deniz / nehir yoluyla ya da demiryoluyla taşımaktadırlar. Biz senelerdir karayoluna mahkum kalan ihracatçılar olarak, hala yüklerimizi en ilkel yöntemle limana ulaştırıyoruz. Denizlili ihracatçının lojistik sorununu rahatlatacak olan tüm gelişmelerin hızla hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Apaydın ise, Çardak Özdemir Sabancı OSB’ye demiryolu hattı çekilmesi için çalışmaların başladığını belirterek, Bozburun’daki yükleme merkeziyle ilgili planlamaların yapıldığını kaydetti. Apaydın ayrıca, Nemrut Limanı’na olan bağlantının 2017’nin ilk yarısı içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı