REKLAMI GEÇ

Keçeci’den ithal taş tepkisi

Keçeci’den ithal taş tepkisi

Dünya’nın sayılı projeleri arasında yer alan İstanbul’daki 3. Havalimanı inşaatında ithal granit kullanılacağı haberi, yerli doğal taş imalatçılarını isyan ettirdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Dünya Türk, biz yabancı taş derdindeyiz. Aldığımız haberler doğruysa, sadece Denizli değil, ülkem adına utanç duyuyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2016 Cuma, 10:01

Türkiye’nin en büyük doğal taş havzasına sahip olan ve en büyük doğal taş ihracatçısı olan Denizli’den doğal taş üreticilerinin isyanını Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci dile getirdi.

“3. HAVALİMANI PROJESİNDE İTHAL TAŞ KULLANILMASI İHANETTİR”
Sayısı 200’ü geçen doğal taş imalatçısını bünyelerinde bulundurduklarını belirten Keçeci, “Aldığımız haberler doğruysa, büyüklüğüyle övündüğümüz bir projede alınan bu karardan sadece Denizli adına değil ülkem adına utanç duyuyorum. Ülkemiz doğal taş rezervi bakımından Dünyadaki sayılı ülkelerden biridir ve ülkemizin dört bir yanından inanılmaz özelliklere sahip, çok farklı renk ve kalitede taşlar çıkarılmaktadır. Dünyada doğal taş ihracatında 3. ülke olmamızın bir sebebi vardır. Dünyanın öbür ucunda gerçekleştirilen bir otel veya bir ticaret merkezi projesinde ya da çok özel bir villa projesinde ünlü mimarlar tarafından ülkemizin taşları tercih edilirken, kendi ülkemizde yaptığımız ve milletçe övündüğümüz bir projede ithal taşların kullanılması, kusura bakmayın ancak ihanetten başka bir şey değildir.” dedi.

İTHAL ÜRÜN HAYRANLIĞI TÜRK SANAYİCİSİNİ GÖLGEDE BIRAKIYOR
Konunun milli bir mesele olduğunu ifade eden Keçeci, “Sadece bu konuda değil birçok konuda ithale karşı özel bir hassasiyetimiz var. İnatla kendi potansiyelimizi görmezden geliyoruz. Türkiye’de uluslararası standartların üstünde üretim yaparak, birçok yabancı rakibini ekarte ederek üretim ve satış yapan sayısız firmamız var ancak ne yazık ki biz milletçe bu firmalarımızı görmezden geliyoruz. Bugün NASA’nın, Boeing’in yüksek standartlarında üretim yapan %100 milli sermayeli şirketlerimiz var. Ünlü alışveriş merkezlerinin ışıklı vitrinlerinde servet harcadığımız tekstil ve deri ürünleri ya ülkemizde üretiliyor ya da ülkemizde üretilenlerden kalite olarak farklı değil. Ama nedense ithal ürün bizde hala bir prestij meselesi” dedi.

DOĞAL TAŞ İMALATÇILARI İADE-İ İTİBAR İSTİYOR
Türkiye’de çıkarılan granit taşlarının içerisinde radyasyon olması sebebiyle Türk taşlarının tercih edilmediğinin söylendiğini, bu iddianın da gerçekleri yansıtmadığını belirten Keçeci, “Şayet iddia ettikleri gibi Türk taşında radyasyon problemi olsaydı, Dünya’nın 3. ihracatçısı olamazdık. Bu iftirayı atan her kimse ya hayatında hiç Avrupa Birliği’ne veya Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat yapmamış ya da rakamları okumasını bilmiyor. Böyle bir durum var olsaydı, bugün Türkiye hiçbir pazarda tedarikçi konumunda olamazdı. Bu nedenle, karşılığı ne olursa olsun bu yanlıştan bir an önce dönülmesini temenni ediyor, uhdemizde bulunan tüm doğal taş imalatçıları adına iade-i itibar talebinde bulunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar

altan arman   -  Bağlantı 16 Aralık 2016, 19:08

eminim yine birilerinine peşkeş çekeceklerdir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı