REKLAMI GEÇ

Keçeci: Tüm yük iş verene yüklenmemeli

Keçeci: Tüm yük iş verene yüklenmemeli

Asgari ücret 2.324 olarak belirlendi, iş dünyasından ilk tepki Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’den geldi. Keçeci, tüm yükün işverene yüklenmemesi gerektiğini belirterek, bununla ilgili bazı düzenlemeler beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2019 Perşembe, 17:50

2020 yılında uygulanacak asgari ücret net 2.324 lira olarak belirlendi. Komisyonda yer alan Türk-İş bu rakamı kabul etmediğini belirterek masadan ayrıldı, ancak karar oy çokluğu ile alındı.

Yeni asgari ücretin netleşmesi, işçi kadar işvereni de yakından ilgilendiriyor. Belirlenen asgari ücret ile ilgili il değerlendirmeyi Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaptı.

Asgari ücretin 2019 yılına göre yüzde 15 artırılarak brüt 2.943, net 2.324 lira olarak kabul edildiğini belirten Keçeci, “Bu ücretin her şeyden önce ülkedeki mevcut ekonomik tablonun üretimine, istihdamına ve rekabet edebilirlik açısından vergisini düzenli ödeyen, çalışanın SGK primini düzenli yatıran, işletmelerin varlığını sürdürebilmesini gerekli kılan iş dünyasına ve üretimiyle işin temelini teşkil eden işçi dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Asgari ücretin açıklandığını, ancak iş dünyası için önem arz eden bazı hususlara açıklık getirilmediğini belirten DSO Başkanı Keçeci, “Bunlar, işsizlik sigortası fonunun 150 liradan 200 liraya çıkarılması, yüzde 2 olan işsizlik sigortasının işveren payının 2020’de alınmaması ve SGK işveren desteğinin yüzde 5’ten yüzde 6’ya yükseltilmesi” dedi.

Bugün Türkiye’nin en önemli iki sorunu üretim ve istihdam olduğunu vurgulayan Keçeci, “İşverene yüklenen bu artışlarla istihdamın zedelenmemesini, çalışanların hem iş bulmakta, hem de devam eden işlerinin güvence altında olmasının teminatı olmalıdır. Dolayısıyla maddi sıkıntıda olan ve geçim sıkıntısı içinde yaşayan işçi dünyasının da her şeye rağmen mutlu olması işveren dünyasının en büyük arzusudur. İşçisi mutlu olmayan bir iş düzeni, sağlıklı bir üretimin teminatı olamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı