REKLAMI GEÇ

Denizli Sanayi Odası DSO’dan Gazetecilere demokrasi ve AB konferansı

Denizli Sanayi Odası DSO’dan Gazetecilere demokrasi ve AB konferansı

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından basın mensuplarına yönelik “Demokrasi, Medya ve Avrupa Birliği” konulu konferans verildi. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, basın mensuplarıyla farklı bir ortamda buluşmak ve bilgi birikimlerine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2016 Perşembe, 16:02

Denizli Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Denizlili gazetecilere yönelik Prof. Dr. E. Nezih Orhon’un konuşmacı olarak katıldığı Demokrasi, Medya ve Avrupa Birliği konulu konferans düzenlendi. Konferansa Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, Prof. Dr. E. Nezih Orhon ve basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarının farklı bir dünyası olduğunu ve onlarla iç içe bulunduklarını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Hep sizinle Denizli’nin yatırımını, ihracatlarını konuşuyoruz. Bu kez sizin için bir toplantı yapmak istedik. Sizler basın mensupları olarak elinizde not kağıtlarınız, kalemleriniz, fotoğraf makinelerinizle 24 saat meşgul ve yoğunsunuz. Sizlerin de bilgi daracılığına, bilgi birikimine, bilgi paylaşımına ihtiyacınız var. Basın ne yapar? Basının ekmeği, suyu nedir? Basın ile ilgilenen arkadaşların dünyası nasıldır? Onlar nasıl bir dünya içinde bu görevi yaparlar, daha iyi nasıl yapmalılar? Hiç bununla ilgilenen olmadı. Biz de bu konu ile ilgili seçici olduk ve bu toplantıyı düzenledik. Umarım sizlere bir katkımız olur” dedi.

Keçeci’nin açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nezih Orhon, farklı anlatımı ile basın mensuplarına bilgiler verdi. Basında farkındalık, farklı olmak ve özgürlük üzerine, gazetecileri de aktif olarak konunun içine alarak bilgiler paylaştı.

Etkinlik bitiminde söz alan Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, AB Bilgi Merkezi olarak, AB ve AB – Türkiye ilişkileri hakkında en doğru ve güncel bilgiyi paylaşmayı hedefleyerek, her yıl Denizli’de AB Türkiye Delegasyonu mali desteğiyle onlarca etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Özdülger, basın ile işbirliğin AB Bilgi Merkezi için olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek, ilişkilerin güçlenerek devam etmesini temenni ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı