REKLAMI GEÇ

Ünlü ekonomistler DSO’nun konuğu oldu

Ünlü ekonomistler DSO’nun konuğu oldu

Denizli ünlü ekonomistler ile üyelerini buluşturdu. Alanında uzman Erkin Şahinöz ve Şant Manukyan gibi ünlü ekonomistler, sanayicilerin anlamakta güçlük çektikleri “Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma” ile ilgili bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2017 Cuma, 13:55

Denizli Sanayi Odası ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği işbirliğinde DSO üyelerine yönelik düzenlenen “Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma” eğitimi Dedeman Park Denizli Otel’de gerçekleştirildi.

Alanında uzman Erkin Şahinöz ve Şant Manukyan gibi ünlü ekonomistlerin katılımıyla düzenlenen eğitimde; kur riski taşıyanlar, yatırımcılar ve konuya ilgi duyanlar bilgilendirildi.

Organizasyonun konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma”nın birçok sanayici ve girişimcinin karışık bulduğu, anlamakta zorlandığı konular olduğunu belirterek, “Dolayısıyla biz de DSO olarak konusunda uzman olan kişileri buraya davet ederek bizleri bu konularda biraz aydınlatmasını istedik. ‘Dalgalı Kur’ diye bir kurun içerisindeyiz. 3 gün önce dolar neredeydi, şimdi nerede? Aynı şekilde parite neredeydi, şu anda ne konumda? Neden para dalgalanır, neden parite yerinde durmaz bunu kimse bilmiyor. Türk toplumu olarak bizler yeni bir şeyler okumayı, okuduğumuzdan bir şeyler algılayıp kenara koymayı ihmal ediyoruz. Babadan kalma bilgiler bize yeter, var olan bilgimizle işi yürütebileceğimizi sanıyoruz. Fakat yanılıyoruz. Bilgisi olmayan, dağarcığında yeni verileri barındırmayan kişilerin artık sanayi dünyasında yeri olmayacak. Çünkü çağımız, bilgiye hızlı ulaşma çağı” dedi.

Açılış konuşmasının ardından eğitimlere geçildi. Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Coşan Yeğenoğlu, “Türev Ürünler ile Döviz, Emtia ve Faiz Risklerinden Korunma Stratejileri”ni anlattı.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Uluslararası Piyasalar Hisse Senedi ve Türev Bölümü Uzmanı Özge Ongun ise “Uluslararası Piyasalarda Emtia Hedge Mekanizması” ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Deustche Securities Menkul Değerler A.Ş. Türev Ürünler Direktörü Onur Akkaynak’ın konusu ise “Varantlar ve Yapılandırılmış Araçlara Giriş” oldu.

Ekonomist Erkin Şahinöz, Ekonomiyi Öngören “4 Temel Gösterge” ve Risk Yönetimi Sağlayan “2 Temel Araç”, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Uluslararası Piyasalar Hisse Senedi ve Türev Bölüm Müdürü Şant Manukyan, “Uluslararası Piyasalardaki Gelişmelerin Yorumlanması” konularını aydınlattı.

Etkinlikte katılımcılar, ünlü ekonomist ve uzmanlara soru yöneltme fırsatını elde etti. Katılımcılardan gelen tüm soruları yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı