REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası’ndan istifa yasaklamasına sert tepki

Denizli Tabip Odası’ndan istifa yasaklamasına sert tepki

Denizli Tabip Odası, sağlık çalışanlarına emeklilik ve istifa yasağı getirilmesine sert tepki gösterdi. Oda Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, “Salgının başında alkışlandık şimdi ise emeklilik ve istifa haklarımızın bile ellerimizden alınması çok üzücü” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2020 Çarşamba, 15:30

Koronavirüs salgınında en önde savaşan sağlık çalışanları tepkili. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarının KOVID-19 pandemisi başlangıcından beri en ön saflarda cansiperane çalıştıklarını belirten Erbay, “Ancak bu süreçte bile sağlık çalışanlarına ne şiddet göstermede bir azalma ne vaad edilen ücretler de bir düzelme, ne özlük haklarında bir iyileştirme olmadığı gibi COVID-19 hastalığı halen meslek hastalığı ve iş kazası olarak dahi kabul edilmemiştir” dedi.

Yaklaşık yedi aydır yoğun ruhsal ve fiziksel baskı altında kalan sağlık çalışanlarının yorulmadığını, adeta tükendiklerini öne süren Erbay, “Her gün kaybettiğimiz vatandaşlarımızın içinde birçok değerli sağlık çalışanımız da vardır. Yüzden fazla sağlık çalışanımızın 52’si hekimlerimiz olmak üzere yaşamlarını yitirmişlerdir. Tüm sağlık çalışanları salgının başından beri özveri ile sevdiklerinden ayrı kalma pahasına bazen dinlenmeden çalışmalarına devam etmektedirler” dedi.

Salgının başında alkışlandıklarını şimdi ise emeklilik ve istifa haklarının bile ellerinden alındığını belirten Prof. Dr. Hakan Erbay, “Sağlık çalışanlarının korunması, çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi, KOVID-19 hastalığının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi toplum sağlığının korunması için zorunludur. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 28 Ekim 2020, 19:49

Memleketin en cok ihtiyacı olduğu dönemde istifa mı olur. Savas zamanı asker orduyu terk eder mi? Cepheyi terk eden asker ihanet etmis olur devletine milletine ailesine. Bakanlik kafarinda yerden göğe haklıdır. Vaziyet olagan uatu haldir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı