REKLAMI GEÇ

Denizlili Bülent Pala EMO Genel Başkanı oldu

Denizlili Bülent Pala EMO Genel Başkanı oldu

Elektrik Mühendisleri Odası’nın 47. genel kurulu büyük bir sürprize sahne oldu. Seçimlere Şubeler Birlikteliği-Çağdaş Demokratik Mühendisler-DDM Direnç’in başkan adayı olarak giren, eski Denizli Şubesi Başkanı Bülent Pala ve ekibi mevcut başkanın listesine ezici bir üstünlük sağladı ve seçimi kazandı. EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında Bülent Pala’yı başkan olarak belirlemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2020 Pazartesi, 15:43

Elektrik Mühendisleri Odası Olağan Genel Kurulu Anadolu Otel Esenboğa Termal’de açık havada iki gün sürdü.

Pandemi nedeniyle konuk çağrılmayan genel kurulun ilk gününde EMO 46. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek’in açılış konuşmasının ardından, Başkan Yardımcısı Evindar Aydın tarafından EMO 46. dönem çalışma raporu sunuldu. Sayman Mehmet Turgut mali raporu, Onur Kurulu Başkanı İsa Güngör onur kurulu çalışma raporunu ve Denetleme Kurulu Başkanı Gıyasi Güngör de denetleme kurulu çalışma raporunu aktardı.

EMO 46. Dönem Yönetim Kurulu’nun aklanması ve 47. Dönem Taslak Bütçesi`nin kabul edilmesinin ardından ilk gün çalışmaları sona erdi.

Genel Kurul`un ikinci gününde ise EMO Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu asıl ve yedek üyeleri ile EMO’yu TMMOB Genel Kurulu’nda temsil edecek asıl ve yedek delegeler ile TMMOB Yönetim Kurulu, TMMOB Yüksek Onur Kurulu ile TMMOB Denetleme Kurulu adayları seçildi.

SEÇİMLERDE İKİ LİSTE YARIŞTI
Seçimlerde mavi liste (Şubeler Birlikteliği-Çağdaş Demokratik Mühendisler-DDM Direnç) ile beyaz liste (Demokratik Birlik) yarıştı. 1 kişi de onur kurulu üyeliği ve TMMOB delegeliği için bağımsız aday oldu. Seçimlerde 713 delege oy kullanırken; 12 oy geçersiz, 701 oy geçerli sayıldı.

EMO SEÇİMLERİNDE DENİZLİ DAMGASI
EMO’nun seçimlerinde büyük bir sürpriz yaşandı. Seçimlere mavi listenin başkan adayı olarak katılan, önceki dönem Denizli Şubesi Başkanı Bülent Pala ve ekibi, gerçekleştirdiği çalışmalar ile öne çıkmayı başardı, delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak seçimleri kazanmayı başardı.

2.5 YILLIK ÇALIŞMANIN SONUCU
46. genel kurulun ardından yeni sürecin çalışmalarını başlattığı ifade edilen Pala ve ekibi, 2.5 yıllık çabayla şubelerin büyük çoğunluğunun desteğini almayı başardı. 11 şubenin tam desteğini alan Pala liderliğindeki yönetim kurulu, bazı şubelerden de kısmı destek alarak mevcut başkan ve yönetim kuruluna üstünlük sağladı.

Kesinleşmemiş sonuçlara göre EMO 47. Dönem Yönetim Kurulu Bülent Pala, Şaban Filiz, Şükrü Can İncebıyık, Çiğdem Gündoğan Türker, Seyfettin Atar, Olgun Sakarya ve Mehmet Özdağ’dan oluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı