REKLAMI GEÇ

Denizlili sanayici sokağa çıkma yasağı istiyor

Denizlili sanayici sokağa çıkma yasağı istiyor

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, programlı bir şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini istedi, “Ticareti telafi ederiz ama can kayıplarını telafi edemeyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2020 Perşembe, 13:37

Denizli Sanayi Odası Meclisi, videokonferans yöntemiyle toplandı. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun yönettiği meclis toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü ve önemli kararlar alındı.

Mecliste alınan kararları Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci açıkladı.

Daha önce korona virüsü salgını yaptıkları açıklamalarda bireysel insiyatiflerin çözüm getirmediğini vurguladıklarını hatırlatan Keçeci, alınan ekonomik önlemleri takdirle karşıladıklarını, ancak sanayiciler olarak şu anda içinde bulunulan belirsizlikten rahatsız olduklarını dile getirdi.

Fabrikaları kapatıp kapatmama konusunda ikilemde olduklarını belirten Keçeci, “Çünkü çoğumuz bir ekosistemin içerisinde yer alıyoruz ve işçilerimizi düşündüğümüz kadar bu ekosistemin parçası olan tedarikçilerimizi, müşterilerimizi ve işin sürdürülebilirliğini de düşünmemiz gerekiyor. Ancak yine de bu salgının insan sağlığı ve hatta hayatına karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunun farkındayız” dedi.

PROGRAMLI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMELİ
“Ticareti telafi ederiz ama can kayıplarını telafi edemeyiz” diye konuşan Keçeci, “Bu sebeple ani alınacak bir karardansa programlı bir şekilde uygulanacak bir sokağa çıkma yasağının alınmasını talep ediyoruz. Üretim zincirinin sadece elzem olan parçalarını bırakıp geri kalanını tamamen kapatmak ve bununla birlikte uygulanacak bir sokağa çıkma yasağının, salgını kontrol altına alarak daha belirsiz bir ortama girmemizi engelleyeceğini düşünüyoruz. Yapılacak bu programla ilgili gerek yerel gerekse ulusal karar vericilerle birlikte çalışmaktan ve çalışmalara destek vermekten mutluluk duyacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı