REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci, ihracattaki artışa rağmen gerilemeye işaret etti

DSO Başkanı Keçeci, ihracattaki artışa rağmen gerilemeye işaret etti

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ihracatın lokomotifi olan Denizli’nin bir süredir yerinde saymasının bedelini ödediğini ve 8. sıradan 9.luğa gerilediğini söyledi. Keçeci, “Yerimizde saymanın bedelini ödedik. Yeni yatırım hikayeleri olmadan ihracatı ve istihdamı artırmamız imkansız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2017 Cuma, 11:34

Denizli Sanayi Odası (DSO) ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başladı.

Toplantıda Meclis üyelerine seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Yunan meslektaşının katıldığı Ege Ekonomik Forumu’na ilişkin izlenimlerini aktardı.

Denizli’nin genel ekonomik verilerini de değerlendiren Keçeci, meclis üyelerine hem sevindirici hem de üzücü haberler verdi.

“İHRACATTA 2016 YILININ OLUMSUZ ETKİLERİ GERİDE KALDI”
Denizli’nin Ekim ayında 285 Milyon Dolarlık ihracat yaptığını belirten Keçeci, “Gerek geçen yıl ekim ayına göre gerekse eylül ayına göre ihracatta bir artış olduğu görülüyor. Ocak-Ekim kümülatif rakamlarına baktığımızda bu artışın dönemlik olmadığını da yakından görüyoruz” diyerek umut veren bir konuşma yaptı.

“İHRACATTA 8.SIRADAN 9.SIRAYA DÜŞTÜK”
Artışların Denizli gibi tama yakın kapasiteyle çalışan bir sanayi kenti için yeterli olmadığını belirten Keçeci, “İhracatımız aylık bazda 300 milyon doların üstüne çıkmadıkça rehavete kapılmamamız gerektiğini hep söyledik. Yıllardır Türkiye’nin 8. ihracatçı kenti olan Denizli, yerinde saymanın bedelini, 8. sıradan 9. sıraya düşerek ödedi. Sakarya, son zamanlarda sanayi yatırımlarının ciddi şekilde arttığı, OSB sayısının çoğaldığı ve ihtisas organize sanayi bölgelerinin ardı ardına açıldığı bir il. Bu nedenle ihracatta hem bizi hem de Manisa’yı sollayarak 7. sıraya yerleşmiş olmasını garipsemiyorum. Bilakis, Sakarya’da yatırımlar bu şekilde devam ederse, ilk 3’e de gireceğini düşünüyor ve Sakarya’yı kutluyorum” dedi.

“YENİ YATIRIM HİKAYELERİNE İHTİYACIMIZ VAR”
10. sırada bulunan Hatay’ın geçen yıla göre ihracatını yaklaşık 500 milyon dolar artırmasına karşın Denizli’nin 163 milyon $ artırabildiğini hatırlatan Keçeci, “Yeni yatırım olmadan ihracatımızı artırmamız çok zor. İhracatta, istihdamda atak yapmamız için yeni yatırım hikayelerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı