REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci TOBB Ekonomi Şurası’na Ege Bölge Sözcüsü olarak katıldı

DSO Başkanı Keçeci TOBB Ekonomi Şurası’na Ege Bölge Sözcüsü olarak katıldı

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’na Ege Bölgesi Sözcüsü olarak katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım başta olmak üzere tüm ilgililere seslenen Keçeci, sorunları ilk ağızdan anlatma imkanı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2017 Çarşamba, 16:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı Şura’da Ege Bölgesi’nin sözcülüğü görevini üstlenen Keçeci, ihracatçı, sanayici ve tüccarların sorunlarını ilk ağızdan tüm yetkililere aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın TOBB üyelerine seslenmelerinin ardından Ege Bölge Sözcüsü olarak konuşan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, dünyadaki işadamlarının Türkiye’ye gelmekte tereddüt yaşadıklarını belirtti.

Keçeci, “Bu durum işimize, ihracatımıza, yatırımlarımıza zarar vermektedir. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Hükümet ve iş dünyası olarak oluşturacağımız stratejik bir programla bu surunun mutlak surette çözümlenmesi gerektiğine inanıyorum. Ege Bölgesi, sanayimizin ve ihracatımızın önemli bölgelerinden birisidir. Yıllar önce çalışmaları başlamış olmasına rağmen henüz limanlara doğrudan demiryolu ile ulaşamamaktayız. Devlet Demir Yolları halen bizim için medeni ve modern ülkelerdeki gibi bir taşıma aracı olarak görünmüyor. Ayrıca çalışma mevzuatımızdaki katılıklar: Özellikle zorunlu istihdam, KOBİ niteliğindeki şirketlerimizi oldukça zorlamaktadır. Meslek odalarının belirlediği ücretler başta KOBİ’lerimiz olmak üzere sanayicilerimizin maliyetlerine ciddi yük getirmektedir. Kıdem tazminatıyla ilgili bugüne kadar yapılmış olan çalışmaların bu dönemde neticelendirilmesini iş dünyası olarak beklemekteyiz. Bölgemizde üretmiş olduğumuz tarım ürünlerini dünyaya satıyoruz ama mevsiminde sattığımız bu ürünlerden yeterli katma değeri alamamaktayız. Bu nedenle mevsiminde kurutacağımız veya saklayacağımız bu ürünleri gelecek dönemlerde katma değeri yüksek bir şekilde satmak istiyoruz ki bu konuda da gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Diğer taraftan büyük şehir olup da hala hava alanının açık olmadığı illerimiz var, bu havaalanlarımızın da hizmete açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı