REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Müjdat Keçeci artan enerji fiyatlarına dikkat çekti

DSO Başkanı Müjdat Keçeci artan enerji fiyatlarına dikkat çekti

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, artan enerji fiyatlarına dikkat çekti. Keçeci, hızla yükselen enerji fiyatlarının sanayicilerin ve halkın belini büktüğünü söyledi, yenilenebilir enerjinin tek kurtuluş olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2021 Pazartesi, 17:30

Artan enerji fiyatları ile ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, bu konuda yenilebilir enerji kaynaklarının payının artırılması gerektiğini vurguladı.

Küresel ısınmanın etkisiyle HES’lerde üretim çok azaldığına dikkat çeken Keçeci, “Bu nedenle termik ve doğalgaz ön plana çıktı. Küresel piyasalarda fiyatlar artınca bu artış elektrik fiyatlarına ciddi oranda artış ile yansıdı. Dünyada fiyatları yüksek oranda artan enerji kaynakları, Türkiye’de en çok ithal kömürle üretim yapan santralleri etkiledi. İthal kömür fiyatlarının bir yılda 3.5 kat artmasına karşın, satış fiyatının baskılandığını gerekçe gösteren santraller, ünite ünite üretime ara veriyor. Zarar ettiklerini gerekçe göstererek ithal kömüre dayalı termik santral ünitelerinde üretimi durduran şirketlerin sayısı artıyor. Bu da piyasada pahalı olan doğalgaz ile üretime dayalı elektrik santrallerine mecburi yönelişi artırıyor” dedi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının payının daha da artmasının, bu alandaki yatırımların desteklenmesinin öncelikli hedeflerden biri olması gerektiğini anlatan Keçeci, “Enerji, üretimin en önemli girdilerinden biridir; hatta olmazsa olmazıdır. Güneş enerjisi yatırımlarında geri dönüş süreleri, ilerleyen teknoloji sayesinde kısaldı. Rüzgarın hala ilk yatırım maliyetleri yüksek ve daha özellikli bir yatırım. Özellikle Türkiye gibi güneşlenme süresinin yüksek olduğu bir ülkede, güneş enerjisine dayalı elektrik üretiminin her katmanda desteklenmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı