REKLAMI GEÇ

Özer, ABİGEM’i degerlendirdi

Özer, ABİGEM’i degerlendirdi

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Projesi 2. Danışma Komitesi Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’in başkanlığında TOBB’da yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mart 2014 Cumartesi, 11:56

ABİGEM Projesi 2. Danışma Komitesi Toplantısına başkanlık eden Denizli Ticaret Odası Başkanı  ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 2 yıl 8 ayda gelinen noktayı değerlendirdi.

Necdet Özer, “ABİGEM’lerimizde eleman alımları tamamlanmış ve ABİGEM çalışanları eğitimlere tabi tutulmuş, merkezlerin hizmet portföyleri oluşturulmuş, ABİGEM’ler; teknik destek ekibi ve TOBB bünyesindeki Proje Koordinasyon Birimi, yabancı ve yerel kısa dönem uzmanların destekleri ile KOBİ’lere ihtiyaç duydukları her alanda hizmet sunabilecek seviyeye taşınmıştır. Bugüne kadar dört yeni ABİGEM, bölgelerinde 782 işletmeye danışmanlık vermiş, 134 iş planı hazırlamış, 150 eğitim programında yaklaşık 7 bin 192 kişiye eğitim vermiş ve 104 yeni işletmenin kurulmasına destek olmuştur” dedi.

Yapılacak önemli aşamaların “Pencere Projeleri, Şirketleşme ve ABİGEM’lerin Hizmet Portföyünü Genişleterek Sürdürülebilirlik” olduğunu açıklayan Özer, “Biz ABİGEM’lerden AB projesi sonrasında hizmet vermeye devam etmelerini ve işlerini geliştirmelerini bekliyoruz. Zira, şirketleşme sürecinde sağlanan finansal destek ve sermaye ABİGEM’ler için sağlam bir temel oluşturacaktır. Bizler ABİGEM’lerin yapabilecekleri konusunda net ve gerçekçi olmalıyız. Danışmanlık, eğitim, proje hazırlama ve daha birçok hizmet sağlayarak KOBİ’lerimizi destekleme fırsatı oluşturan bu projeyle, AB ve Türkiye tarafından illere, bölgeye yapılan yatırımların farkında olmalıyız. Proje kapsamında büyük yatırımlar yapılmıştır, özellikle insanlara yapılan yatırım çok önemlidir” diye konuştu.
denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ic

ABİGEM’lerin bölge KOBİ’lerinin rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla faaliyet gösterdiğini dile getiren Özer, şunları söyledi: “ABİGEM’lerde direktör ve uzmanlar seçildi, eğitildi. Merkezlerimizde kaliteli hizmet verebilmesi için sürekli gelişimi sağlandı. Burada önemli olan verilen hizmetlerin bölgenin ihtiyaçlarını karşılıyor olmasıdır. Ayrıca sağlanan bu hizmetler, Odalarda iş geliştirme ve destekleme konularında öncü haline gelecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı