REKLAMI GEÇ

Ekonomist Dergisi en büyük 500’ü açıkladı. Devler arasında 29 Denizlili var

Ekonomist Dergisi en büyük 500’ü açıkladı. Devler arasında 29 Denizlili var

Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2017 yılına ait sonuçları açıklandı. Denizlili 29 firma 500 dev arasına adını yazdırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2018 Pazartesi, 16:35

Ekonomist Dergisi’nin 2017 değerlendirmelerine göre, Anadolu 500 listesine giren Denizlili şirketlerin sayısı geçen yıl olduğu gibi 29 olurken; listeye yeni giren 5 firma bulunuyor. Yapısal benzerliğinden ötürü Denizli Sanayi Odası’nın kıyaslama yaptığı diğer iller Gaziantep, Kayseri, Konya ve Manisa’da da ciddi bir değişiklik gözlemlenmedi.

“ANADOLU KAPLANLARI TESCİLLENDİ”
Anadolu 500 çalışması sonuçlarını değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, listede kendine yer bulan tüm Denizli firmalarını kutladı. Keçeci, “Bu yıl listeye yeni giren 5 Denizlili firmamız da bizim gözümüzde zaten hep Anadolu kaplanıydı ancak bu Ekonomist Dergisi’nin yaptığı çalışmayla tescillenmiş oldu. Geçen yılki firma sayımız ile aynı sayıdayız, geçen yıl listede yer alan 5 firmamızın yerine 5 yeni firmamız girdi. Toplamda listedeki firma sayımız sabit kalırken sadece firmalarımız farklılık gösterdi” dedi.

Anadolu 500’ün toplam cirosunun 2017’de nominal olarak yüzde 31.9, reel olarak ise yüzde 19 arttığını belirten Keçeci, “Bu büyüme istihdamı da olumlu etkilemiş görünüyor. Anadolu 500’ün istihdamı 2017 yılında yüzde 22,2 yükselmiş. Ancak ihracattaki performans yine zayıf kalmış ve yüzde 5,1 düşüş göstermiş. Buna karşılık kârlılıktaki yüzde 18,5’lik artış ile yaşanan olumlu gelişme bizi sevindirdi. Umarım önümüzdeki senenin rakamları da bizi sevindirecek nitelikte olur ama şu anda mevcut faaliyetlerimizle Anadolu kaplanları olarak bunun gibi olumlu rakamlara ulaşmamız çok

or görünüyor. Geçen senenin rakamlarını dahi yakalamamız zor görünüyor” dedi.

Ekonomist Dergisi’nin hazırladığı en büyük 500 listesine giren Denizli firmaları şöyle:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı