REKLAMI GEÇ

Elektrik tüketimi yüzde 5 azaldı

Elektrik tüketimi yüzde 5 azaldı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, ildeki enerji tüketiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 azaldığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 13:58

DSO’nun Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, elektrik enerjisi üretimi ve tüketimi hakkında bilgiler veren Müjdat Keçeci, Denizli sanayisinin Mart ayında elektrik tüketiminin 118 bin MWh dolaylarında olduğunu ve bunun Denizli için ortalama bir seviye sayılabileceğini belirtti. Bu sene Ocak-Mart döneminde kümülatif tüketimin 345.251 MWh gerçekleştiğini ve bu bağlamda geçen senenin ilk çeyreğinin yaklaşık yüzde 5 gerisinde kalındığını açıklayan Keçeci, elektrik enerjisi yatırımlarına ilginin büyük olduğunu da vurguladı.
Elektrik enerji kurulu gücünün arttığını söyleyen Keçeci, “2013’te kurulu gücümüz 64 bin MWh’e, santral sayımız 910’a yükseldi. Bu santrallerden 467 adedi baraj ve akarsularda kurulu hidroelektrik santrallerdir. Son dönemde yaşanan kuraklığın bu üretime ne şeklide yansıyacağı herkesin merak ettiği soru. Yağışların geçen seneye göre yüzde 38 azaldığı belirtiliyor. Dolayısıyla enerji barajlarında doluluk da geçen seneye göre yüzde 74’lerden yüzde 51’e düşmüş durumda. Uzmanlar, doluluk ve sudan elektrik üretiminin yarıya düşmesi halinde, bunun toplam üretimde yüzde 12-15 civarında bir açığa sebep olabileceğini belirtiyor” dedi.

Eximbank İzmir Şube Müdürü Ferhat Fırat ise faaliyetleri konusunda katılımcılara bilgi verdi. Eximbank’ın Türkiye’nin tek resmi ihracat destek kuruluşu olduğunu anlatan Fırat, yeni müşteri odaklı proaktif stratejileri, kredi ve sigorta programları ile sanayiciye ve ihracatçıya daha aktif destek olmaya başladıklarını söyledi.Türk Eximbank’ın faaliyetlerini ayrıntılı bir sunumla katılımcılarla paylaşan Fırat’ın özellikle ‘alacak sigortası’ konusunda anlattıkları katılımcılar tarafından en çok ilgi gören bölüm oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı