REKLAMI GEÇ

Elektrik zammına bir tepki de MAKSİAD’dan geldi

Elektrik zammına bir tepki de MAKSİAD’dan geldi

Elektriğe yapılan zamlara bir tepki de MAKSİAD’dan geldi. Makina Sanayici İşadamları Derneği’nden, Başkan Mehmet Sarı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada üst üste yapılan elektrik zamları nedeniyle rekabet gücünün ortadan kalktığı ve yatırımların yurt dışına kaymaya başladığı dile getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 16:58

Makine Sanayici İşadamları Derneği son yapılan elektrik zamlarına diğer odalar ve dernekler gibi tepki gösterdi. Başkan Mehmet Sarı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada elektriğe yapılan zamların sanayicinin belini büktüğü ve rekabet edemez duruma geldiği vurgulandı.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı “Birçok sanayicimiz, enerjiye arka arkaya gelen zamlar nedeniyle, yatırımlarını yurtdışına kaydırmaya başladı. Bir şekilde, üretim yapanların korunmasıyla ilgili gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi.

REKABET EDEMEZ DURUMA GELDİK
Başta elektrik ve doğalgaza gelen zamlar olmak üzere, işgücü maliyetlerinin de yükselmesiyle birlikte sanayicinin çok zor duruma girdiğini kaydeden MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı “Zaten dünya pazarlarında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Zamlarla birlikte artan maliyetlerimiz yüzünden, rekabet edemez duruma geldik. Bu durumda sadece sanayi değil, bir bütün olarak ülkemiz kaybetmiş oluyor” diye konuştu.

YATIRIMLAR BAŞKA ÜLKELERE KAYIYOR
Diğer taraftan enerji fiyatlarının artmasıyla birlikte, karşılanamaz duruma gelen maliyetler nedeniyle, birçok yatırımcının işgücü ve enerji ücretleri düşük ülkeleri tercih etmek zorunda kaldığını da sözlerine ekleyen Başkan Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Elbette ki, makul düzeylerde zamlar yapılacaktır. Fakat, son yapılan zamlarla enerji maliyetlerimiz çok arttı. Bazı işadamlarımız, kurulu fabrikasını işgücü ve enerji tarifesi düşük ülkelere kaydırırken, yeni yatırım yapmayı planlayanlar da, daha işin başında fabrikasını bu ülkelere kurmayı tercih etmeye başladı. Üretim olmadan, hiçbir gelişim göstermemiz mümkün değil. Bu nedenle, üretime dayalı sanayi ve ticari işletmelerin, bir şekilde korunması ve zamlardan asgari düzeylerde etkilenmesi ortamı sağlanmalıdır.”

KEMER SIKIN, DENİLİYOR AMA…
Devlet büyüklerinin, tasarruf konusunda çaba harcadıklarını, ama alt kesimlerde birçok kurumun halen daha aynı savurganlıklarına devam ettiğini de belirten Sarı “ Son 5 yıldır neredeyse yeni bir tesis açılmıyor. Üretime değil, tüketime yönelmiş bir ülke haline geldik. Devlet büyüklerimiz ‘kemer sıkın’ derken, birçok kurum kemer gevşetiyor. Acil tedbirler alınmalı ve üretime dayalı ekonominin canlandırılması için gereken yapılmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı