REKLAMI GEÇ

Sanayici ucuz elektrik arıyor

Sanayici ucuz elektrik arıyor

Elektriğe birbiri ardına gelen zamlar sanayiciyi harekete geçirdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, elektrikte pazarlık döneminin yeniden başladığını belirterek, “Sanayici ucuz elektrik arıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2019 Perşembe, 18:23

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, maliyetlerinde yaşanan artışlar gerekçe gösterilerek, önce Temmuz, ardından Ekim ayında elektriğe yapılan ciddi zamların elektrik piyasasını hareketlendirdiğini söyledi.

Temmuz ayındaki elektrik tarifesi artışından sonra, serbest tüketicilere yönelik tarife altı tekliflerin artmaya başladığını anlatan Keçeci, “1 Ekim’den geçerli %14.9’luk fiyat artışı ile birlikte tedarik şirketlerinin serbest tüketiciye yönelik teklif marjları daha da açıldı. İkili anlaşmalarla tarife fiyatları arasındaki fark açıldığı için serbest tüketicilere yönelik elektrik satışının ciddi şekilde büyümesi bekleniyor” dedi.

Bunu, elektrik zammından mümkün olduğunca kaçmanın bir yolu olarak değerlendiren Keçeci, “Elektrik tedarik şirketleri, yükselen maliyetleri ve dar teklif marjları dolayısıyla serbest tüketiciye yönelik cazip teklifler sunamaz hale gelmişti. Oysaki geçmişte EPDK tarafından belirlenen tarifelerin neredeyse %30 altında fiyat verildiği günler görmüştük. Son yapılan elektrik zamları tedarik şirketlerinin teklif marjlarını da genişletti. Böylece tarife altı teklifler artmaya, tedarik şirketleri yeniden sanayicilerin kapısını çalmaya başladı” dedi.

Son zamlar neticesinde daha fazla sanayicinin serbest tüketici olarak indirimli fiyat arayışına girmesini beklediğini belirten Keçeci, “Elektrikte sıkı pazarlık dönemi yeniden başlıyor. Sanayici ucuz elektrik arıyor, tedarik şirketleri genişleyen marjları dolayısıyla ticarethane ve sanayi abonesi serbest tüketicileri portföyüne katmaya çalışıyor. Elektrik sektörü rekabetin çok yoğun yaşandığı bir sektör ve bu piyasa ortamında sanayicilerimizin tarife altı elektrik fiyatları yakalamaları mümkün. Gerçekleşen zamlardan en az düzeyde etkilenmenin bir yolu da serbest tüketicilere yönelik piyasadaki fiyat rekabetinden maksimum düzeyde faydalanmaktan geçiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı