REKLAMI GEÇ

Firmalara 150 bin TL kurumsallaşma ve markalaşma desteği

Firmalara 150 bin TL kurumsallaşma ve markalaşma desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, kurumsallaşma ve markalaşma konusunda 30 Kasım’a kadar başvuru yapan firmalara 150 bin lira destek sağlanacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2015 Cuma, 10:28

Denizli Sanayi Odası (DSO) bünyesinde 1997 yılından bu yana AB Türkiye Delegasyonu’nun mali desteğiyle faaliyet gösteren Denizli AB Bilgi Merkezi, KOSGEB ve Türk Eximbank’ın katılımıyla KOBİ Haftası’nın ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Konferansın açılışında konuşan DSO Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, konferansa destek veren Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli İhracatçılar Birliği, DESİAD, MÜSİAD, BASİAD ve DEGİAD’a teşekkür etti.

denizli150-bin-lira-destek-kobi-dso-recep-bicer

Kurumun destekleriyle ilgili açıklamalarda bulunan KOSGEB Başkanı Recep Biçer de, amaçlarının Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve rekabet güçlerini artırırken, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

KOBİ’leri ülke ekonomisinde önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Biçer, “Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’ler ülkemizdeki toplam istihdamın da yüzde 75’ini karşılamaktadır. Girişimcilik desteklerinden AR-GE desteklerine kadar birçok alanda KOBİ’lere destekler veriyoruz ve şimdi bunlara bir de kurumsallaşma ve markalaşma desteğini ekledik. 30 Kasım’a kadar kabul edeceğimiz başvurularda, destek almaya hak kazanan firmalarımıza 150 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız ve şehit ve gazilerimizin birinci derece yakınları için de destek oranlarımızı artırmış bulunuyoruz. Bundan sonra bu vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak, normalde uygulanan destek oranlarının yüzde 20 daha fazlasını uygulayacağız” dedi.

Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy ise, Eximbank kredi uygulamaları ile alacak sigortasını anlattı. Gürsoy, “Eximbank, tamamı Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne bağlı ve ihracatçıyı destekleyen bir banka olarak döviz kazandıran tüm firmaları desteklemektedir. Denizli gibi ihracatçı bir sanayi şehrimizde oldukça yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyoruz. Ancak hala bizi tanımayan firmalarımızın olması bizi üzüyor. Biz, ihracatçımıza destek olmak için kurulmuş bir devlet bankasıyız” diye konuştu.

denizli150-bin-lira-destek-kobi-dso-ic

“Alacak sigortası” uygulamasına da değinen Gürsoy, Denizli gibi ihracatçı bir ilde alacak sigortasının çok önemli olduğunu, çünkü üretmek ve satmak da değil satılan ürünün parasını tahsil etme konusunda zorlanıldığını, bu konuda sıkıntı yaşanmaması için en azından işin başında ihracatçıların kendilerine danışabileceğini, yurtdışında müşterileriyle ilgili istihbarat desteği sağlayibeleceklerini kaydetti.

KOSGEB KOBİUzmanı İsmail Adem de, işletmelerin faydalanabileceği finansman kaynakları ve destekleri ile uluslararası kaynaklı KOSGEB destekleri hakkında bilgi sundu.

Konferansın son bölümünde ise EBİLTEM TTO Sanayi İlişkileri Uzmanı Reha Şentürk, tüm işletmelerin ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği ikili görüşmeler, eşleştirme ve organizasyon desteklerinden nasıl faydalanılacağını uygulamalı olarak katılımcılara anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı