REKLAMI GEÇ

Her gün 5 işçi ölüyor

Her gün 5 işçi ölüyor

3 Mart “İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla basın açıklaması yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Denizli Temsilcisi Mehmet Sarıca, her gün 5 emekçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini söyledi. Sarıca, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmadığı sürece cinayetlerin devam edeceğini vurguladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Mart 2016 Perşembe, 14:45

Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü olan 3 Mart, TMMOB tarafından “İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” ilan edildi. Gün nedeniyle TMMOB merkezi önünde toplanan İKK üyeleri, Türkiye’de çalışma yaşamı koşulları açısından hem hükümetin hem de kamuoyunun olağanüstü hassasiyetle üzerinde eğilmesi gereken olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

İKK Denizli Temsilcisi Mehmet Sarıca, Türkiye’de her gün 5 emekçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini belirterek, yürürlükte olan İş Güvenliği Kanunu’nun iş cinayetleri sonucu oluşan tepkilere karşı çıkartılmış bir “göz boyama” yasası olduğunu ileri sürdü.

AK Parti iktidarının şimdi de kamuoyunda “kiralık işçi yasası” olarak bilinen İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılması ile ilgili tasarının derhal geri çekilmesini isteyen Sarıca, “Bu tasarı yasallaştığında çalışanın ücret alma güvencesi olmayacaktır. Kıdem, ihbar tazminatlarında sıkıntı daha da artacaktır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri kiralık işçiler tarafından yerine getirilebilecektir. Kiralık işçilik, doğrudan esnek çalıştırmaya yol açtığı gibi, kiralık işçiler sık sık işsiz kalacaktır. Bu nedenle işçi sağlığı daha da kötüye gidecektir” dedi.

denizli-tmmob-is-cinayetleri-ic

Kiralık işçiliğin, bir bütün olarak işçi sağlığında ağır bir tahribat yaracağını da vurgulayan Sarıca, “İş cinayetlerinin sorumlusunun siyasi iktidar ve işverenler olmasına rağmen, gözaltına alınan, tutuklananlar sonuçta işyerlerinde ‘iş güvenliği uzmanı’ olarak görevlendirilen mühendisler, mimarlar ve teknik elemanlar olmaktadır. Biz Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği olarak, iş cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı