REKLAMI GEÇ

İMO: 17 yıl öncesi unutulmuş görünüyor

İMO: 17 yıl öncesi unutulmuş görünüyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada, yaşanan onca acıya rağmen 17 yıl önce meydana gelen Marmara Depremi’nin unutulmuş gibi göründüğü belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2016 Çarşamba, 11:26

Açıklamada, 17 Ağustos 1999’daki depremde insanların canlarını, evlerini, binalarını, fabrikalarını, işlerini ve pek çok şeyimizi kaybettiği anımsatılarak, “Aradan geçen 17 yılda ne kadar mesafe kat ettik? Ne kadar ders aldık? Ne kadar hazırlık yaptık? Bu soru sadece biz mühendislerin değil, herkesin kendine sorması gereken bir soru. Aradan geçen zaman ne yazık ki 17 yıl önce neler yaşadığımızı unutturmuş görünüyor” denildi.

Hafta başından bu yana depremin yarattığı acı ve tabloyu anımsatacak aktiviteler gerçekleştirildiği de kaydedilen açıklamada, “Neden bunları yapmaya ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz? Çünkü 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 17 yılda gelinen noktayı ve kat edilen mesafeyi yeterli görmüyoruz. Bulunduğumuz durumdan ne yazık ki tatmin olmuyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizler, güvenli ve sağlıklı yapıların üretildiği bir Türkiye hedefine ulaşana dek 17 Ağustos’un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı