REKLAMI GEÇ

Jeoloji ve Fizik Mühendisleri Odaları deprem standı açtı, depreme dikkat çekti

Jeoloji ve Fizik Mühendisleri Odaları deprem standı açtı, depreme dikkat çekti

Jeoloji Mühendisleri Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından stant açtı, depreme dikkat çekti. Denizlililerin yoğun ilgisini çeken stantta Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olduğu hatırlatıldı, depremi afet olmaktan çıkaracak önlemlere ilişkin bilgiler verildi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 8 Mart 2020 Pazar, 12:21

Birinci derecede deprem bölgesinde olan Denizli, 2019 yılında Acıpayam ve Bozkurt olmak üzere iki büyük deprem yaşadı. Ciddi kayıpların yaşandığı Acıpayam ve Bozkurt depremleri, kente afeti bir kez daha hatırlattı.

Jeoloji Mühendisleri Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası Denizli Şubeleri tarafından, farkındalık yaratmak için Candoğan Parkı’na ‘deprem’ standı açıldı.

Stantta deprem ve etkileri fotoğraflarla ortaya kondu, halk deprem, korunma yolları ve etkilerine ilişkin bilgilendirildi.

Vatandaşlara broşürlerin de dağıtıldığı etkinlik ile ilgili bilgi veren Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Barış Semiz, halkın ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Barış Semiz, “Denizli’de son 1 yılda yıkıcı hasarlar yaratan çok büyük 2 deprem yaşadık. Bu konuyla ilgili Fizik Mühendisleri Odası ile beraber böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Yoğun katılım oldu insanları sorular sordu. İnsanları biraz da olsak bilgilendirdiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı