REKLAMI GEÇ

Keçeci: İşler el yordamıyla yürüyor

Keçeci: İşler el yordamıyla yürüyor

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, kurumsallaşmanın tam olarak sağlanamaması nedeniyle işlerin hala el yordamıyla yürüdüğünü, işlerin yasalara adapte edilmesine çalışıldığını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2015 Cuma, 09:40

“Denizli Mermer Sektörünün Kaliteli Mesleki Eğitim İhtiyacına Çözüm için Ortak Adımlar” projesi, kapanış toplantısıyla tamamlandı. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı” kapsamında finanse edilen proje, 12 ay sürdü.

DSO, bu projede, mermer sektörü temsilcileri ile mesleki eğitim arasındaki etkileşimin güçlendirilmesi yoluyla, sektörün işgücü ihtiyaçlarına yönelik mesleki ve teknik eğitimin içeriğinin sektöre daha uyumlu hale getirilmesine katkı sağlamak ve önemi konusunda farkındalık yaratmak için bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

YAŞAMIN HER AŞAMASINDA EĞİTİM
Projenin kapanış toplantısı Dedeman Park Otel’de gerçekleştirildi. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, toplantının açılış konuşmasında, Türkiye’nin en önemli sorununu olan eğitimin daha bilinçli ve daha bilgili, konusuna hakim insanların yetiştirilmesi için çok önemli olduğunu, eğitimin yaşamın her aşamasında sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

KURUMSALLAŞMA ÖNEMLİ
Sanayi alanında kurumsallaşmanın önemine de değinen Keçeci, “Geriye dönüp baktığımızda sanayileşmemizin başlangıcının 40 yıla dayandığını söyleyebiliriz. Fakat Almanya’nın ise sanayileşmeye başlamasının 200 yılları bulduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla onlar sanayilerini kurumsal hale getirmişler. Kabul etmemiz gerekir ki biz henüz işlerimizi el yordamı ile görüyoruz. Yeni yasalara işlerimizi adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.

MERMER YER ALTI ZENGİNLİĞİMİZ
Mermer sektörünün önemli bir yer altı zenginliği olduğunu kaydeden Keçeci, bu zenginliğin değerlendirilip katma değeri olan ürün haline getirilmesine katkı koymaya çalıştıklarını, “Denizli Mermer Sektörünün Kaliteli Mesleki Eğitim İhtiyacına Çözüm için Ortak Adımlar” projesinin de bu çabaların bir parçası olduğunu, projede görev alan öğretmen ve işletmeciler için örnek alınabilecek ülkelere götürdüklerini sözlerine ekledi.

MESLEKİ EĞİTİM AKADEMİK EĞİTİM KADAR ÖNEMLİ
Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı Genel Müdürü Dr. Necdet Kenar ise, mesleki ve teknik eğitimin önemini dile getirerek, “Mesleki ve teknik eğitim, iş gücümüz açısından önemlidir. Çünkü iş gücümüz mesleki eğitimle beceri kazanarak istihdam edilebilirliklerini arttırırlar. Toplumumuz açısından da önemlidir. Çünkü mesleki ve teknik eğitim açısından gelişmiş bir toplumda istihdam oranı daha yüksektir ve fakirlik daha azdır. Mesleki eğitim de akademik eğitim kadar önem taşıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı