REKLAMI GEÇ

Keçeci: Sanayiciye devrim mikrobunu enjekte etmek istiyoruz

Keçeci: Sanayiciye devrim mikrobunu enjekte etmek istiyoruz

Denizli Sanayi Odası (DSO Başkanı Müjda Keçeci, “4. Sanayi Devrimi” olarak adlandırılan “Endüstri 4.0” ile ilgili “mikrop” benzetmesi yaptı ve ekledi: Biz bu mikrobu sanayiciye enjekte etmek istiyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2016 Cumartesi, 12:57

Denizli Sanayi Odası’nın nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantının ana başlıklarından birisini 4. Sanayi Devrimi oluşturdu.

KEÇECİ: MİKROBU ENJEKTE ETMEK İSTİYORUZ
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda yaptığı konuşmada, 4. Sanayi Devrimi’nin tüm dünyada konuşulduğuna işaret ederek, DSO olarak bu konuyu yakından takip ettiklerini, bu konuda yetkin bir isim olan Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Fabrikalar Divizyonu Direktörü Ali Rıza Ersoy’u Denizlili sanayicilerle buluşturduklarını anımsattı.

Endüstri 4.0 için “Bu bir mikrop ve biz bu mikrobu tüm sanayicilere enjekte etmek istiyoruz” diyen Keçeci, meclis toplantısına konuyla özel olarak ilgilenen Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’yı konuk ederek, bir yol haritası çizmeye çalıştıklarını söyledi.

KAZDAĞLI: KÖKLÜ DEĞİŞİMLER OLACAK
DSO Meclisi üyelerine bir sunum yapan Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ise, dünyanın buhar, elektrik ve otomasyondan sonra sanayide devrim yaratacak başka bir dalga ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bulunduğumuz gelişmişlik düzeyi, bunun bir dalga etkisinden çok hortum etkisi yaratacağını gösteriyor. Yeni başlayan bu süreçte siber-fiziksel sistemler kullanılacak. İnternete bağlı her nesnenin üretim alanında daha fazla kullanımını içeren bu trend ile birlikte endüstriyel alanda köklü değişimler olacak. İnternetin üretimde kullanılması, iş geliştirmeden-mühendisliğe birçok yeniliği de beraberinde getirecek.

“PİYASA İSTEMEDEN ÇÖZÜM HAZIR OLMALI”
Dijital teknolojiler hızla değişmekte, fakat kurumlar ve çalışanların nitelikleri bu hıza uyum sağlayamamakta. Sonuçta milyonlarca insan geride bırakılmakta. Dijital teknolojiler hızlanmaya devam edecek. Sahip olduğumuz beceriler, organizasyonlarımız ve kurumlarımız geride kalmakta. Mevcut iş modelleriyle bu büyük meydan okumaya cevap veremeyiz. Dolayısıyla ekonomimiz ve toplumumuzu hızlanan bu teknolojiye uyum sağlayacak şekilde yeniden keşfetmemiz gerekiyor. Peki, ne yapmalıyız? Piyasa istemeden çözümlerin hazır olması lazım.

“DEĞİŞİM BEKLEMEYECEK”
Bugün işgücünün önemli unsurları sayılan becerilerin yüzde 35’i beş yıl sonra kaybolacak. Robotlar gitmek istediğimiz yere bizi daha hızlı götürmeye yardım edecek. Fakat insanlar kadar henüz yaratıcı değiller. 2015’te müzakere ve esneklik becerileri listenin üstlerinde yer alırken 2020’de makineler büyük veriyi kullanarak bizim yerimize kararları alabilecek duruma geleceğinden, bu özellikler öncelikli konumunu kaybedecekler. Değişim bizi beklemeyecek. İş dünyası liderleri, eğitimciler ve devlet yöneticileri işgücünü yeni yeteneklerle donatma konusunda ön almak zorundalar. Bugün ilkokula başlayan çocukların yüzde 65’i henüz mevcut olmayan, tamamen yeni işlerde çalışmak durumundalar.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı