REKLAMI GEÇ

Keçeci’den işsizlik ödeneği eleştirisi

Keçeci’den işsizlik ödeneği eleştirisi

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için başvuru sayısının yüzde 54 oranında arttığını dikkat çekerek, 2016’nın ilk 6 ayında sadece Denizli’de işsizlere ödenen tutarın 20 milyon lira olduğunu ve bu para ile 2 fabrika kurulabileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2016 Çarşamba, 17:41

DSO’nun ağustos ayı olağan meclis toplantısında, yeni düzenlenen Ar-Ge teşvikleri ile istihdam masaya yatırdı. Toplantının açılışında konu DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli’de işadamlarına yönelik gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarıyla ilgili olarak sürekli dedikoduların dolaştığını belirtti. Tosunoğlu, “Denizli Sanayi Odası Meclisi’ne mensup saygın iş adamları olarak çevremizdekilere örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

denizli-dso-agustos-ayi-meclisi-ic

6 AYDA 2 FABRİKA PARASI ÖDENDİ
DSO Başkanı Müjdat Keçeci ise, SGK tarafından açıklanan son verileri değerlendirdi. Keçeci, 2015 Mayıs’ından, 2016’nin Mayıs’ına kadar sadece bin 500 kişiye Denizli’de istihdam sağlanabildiğini, bu noktada istihdam yaratamadığı için çuvaldızı işadamlarına batırdığını söyledi ve ardından “Sonra İŞKUR tarafından açıklanan verilere bakıyorum. Aynı dönemde yine Denizli’de işsizlik ödeneğine başvurular yüzde 54 artmış ve 5 bin 674’ten 8 bin 750’ye çıkmış. Sizce bu çuvaldızı kime batırmak gerekiyor?” diye sordu.

Keçeçi, bu yılın ilk 6 ayında sadece Denizli’de işsizlere ödenen tutarın 20 milyon lirayı bulduğuna dakkat çekerek, “Bu parayla 2 fabrika kurulabilirdi. Böyle giderse 1 yıl boyunca çalışmayan insanlara ödediğimiz paralar, en az 500 kişinin istihdam edilebileceği 4 boyahane yatırımına eşit olacak” dedi.

BANKALAR YİYECEK YOĞURT BULAMAYACAK
Bankalarla ilgili çok şikayet aldıklarını anlatan Keçeci, “Bankalar da basiretli tacirler olarak yoğurdu üfleyerek yediklerini savunuyorlar. Ancak bu tutumlarına devam ederlerse yiyecek yoğurdu da bulamayacaklar” diyerek, bankaların tutumunu eleştirdi.

Denizli’deki takipteki kredilerin tüm kredilere oranının yüzde 2 ile Türkiye ortalaması oldukça altında olduğunu belirten Keçeci, “Denizli her zaman üreten ve ürettiğini de satabilen bir şehir olmuştur. Birkaç kötü örneğin varlığı bu genel kaideyi değiştiremez” diye konuştu.

DSO’DAN 25 BİN LİRA BAĞIŞ
Bu arada, toplantıda üyelerin bireysel olarak gerçekleştirdiği yardımlar dışında Denizli Sanayi Odası olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yardım Kampanyası’na 25 bin lira bağış yapılmasıyla ilgili karar alındı.

Yorumlar

CER BAY   -  Bağlantı 25 Ağustos 2016, 13:28

evet o kadar çok fabrka açıyoruz ki… Ülkemizde özelleştirilmeyen bir ben kaldım heralde. çebinde parası olan herkes o parayı inşaata yatırıyor. neden bir senede onu iki katına çıkarmak için, kimse fabrika açma derdinde değil. keşke açsalar da…

tgybrs   -  Bağlantı 25 Ağustos 2016, 10:35

Dahiyane fikir! İşsizlik parası binlerce işsiz yerine başkana verilsin, kuracağı 2 boyahane fabrikası ile Denizli ‘de işsizliği bitirmek gibi fikri var sanırım. Başkan birde tüm Türkiyedeki işsizlik ödeneklerini bir düşün, kaç boyahane yapar değilmi!

CER BAY   -  Bağlantı 25 Ağustos 2016, 09:32

Sayın Başkan;
aynı zaman diliminde aynı ilde çalışanlardan kesilen işsizlik ödeneği ne kadardır?
bununla kaç fabrika kurulabilr?
çalışan bir vatandaşa 1300 Tl asgari ücret veriliyor.
İşsiz kaldığında takribi 500 TL.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı