REKLAMI GEÇ

Kurbanlık için son günü beklemeyin

Kurbanlık için son günü beklemeyin

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı hareketliliği başladı. Türkiye’nin dört bir yanından hayvancılar pazara gelirken, kurbanlık almak isteyen Denizlililer ise pazarın yolunu tutuyor. DTB yetkilileri vatandaşları, kurban alışverişlerini son güne bırakmamaları ve pazarın daha az yoğun olduğu zamanlarda yapmaları konusunda uyarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2020 Pazartesi, 14:58

Hayvan pazarında bu yıl 43 bin küçükbaş, bin 200 de büyükbaş hayvanın gelmesi ve satışının yapılması bekleniyor. Pazarda hayvanların fiyatında son günlerde düşüş yaşanıyor. Büyükbaş hayvanları kilogramı 21, küçükbaşlar ise kilogramı 28 liradan satışa sunuluyor. Düzen ve temizlik açısından üst düzey önlemlerin alındığı pazarda bu yıl korona önlemleri de eklendi. Pazara giren hayvanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor. İçeri giren araçlar dezenfeksiyon kabinine sokuluyor. Kurban alışverişi yapacak vatandaşların ise pazar girişinde ateşi ölçülüyor, elleri dezenfekte ediliyor.

KORNAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGUANIYOR
Pazar alanında vatandaşlar sosyal mesafeyi korumaları yönünde sürekli ikaz ediliyor. Pazar alanında maskesiz dolaşmaya izin verilmiyor, alanın birçok yerinde dezenfektan üniteleri bulunuyor. Kurbanlıkların başında yapılan pazarlıklarda ise bu yıl el sıkışılmıyor. Vatandaşlar alışverişlerini sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek gerçekleştiriyor.

HAYVANLARIN KOTROL EDİLEREK PAZARA ALINIYOR
Ayrıca DTB tarafından görevlendirilen veteriner hekimler pazar alanındaki hayvanlarda denetimlerini gerçekleştiriyor. Pazara gelen hayvanların yaş ve gebelik kontrolleri gerçekleştiriliyor, yaşı tutmayan ya da gebe olan hayvanlar pazara alınmıyor.

TÜM TEDBİRLER ALINDI
DTB Sözcüsü Ali Şahin, Denizli’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek pazarın son durumu hakkında bilgi verdi. Hayvan pazarında tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Şahin, vatandaşların gönül rahatlığıyla pazara gelerek kurbanlıklarını alabileceğini ifade etti.

SON GÜNE BIRAKMAYIN
Vatandaşların kurban alımlarını son güne bırakmamaları gerektiğini aktaran Şahin, “Son günler genelde kalabalık oluyor. Bu sene hayatın her alanında koronavirüs riski var. Vatandaşlarımız kendilerini kalabalığa atmasınlar, riske girmesinler. Vatandaşlarımız pazarın yoğunluğunun az olduğu günler ve saatlerde gelmeye dikkat etsinler. Bu herkes için daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca pazarımız gece saat 23.00’a kadar açık bulunuyor. Sıcakta alışverişini yapmak istemeyen vatandaşlarımız bu saate kadar pazarımıza gelebilir” diye konuştu.

BAYRAMIN İLK GÜNÜ DE AÇIK
Pazarın, bayramın birinci günü de açık olacağını söyleyen Şahin, “Hayvanlarını koyacak yeri olmayan vatandaşlarımız hayvan alım işlemlerini bayramın ilk güne bırakıyor. O vatandaşlarımız için de pazarımızda yeteri kadar hayvan bulunuyor. Bayramın birinci günü akşama kadar buradayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı