REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası’nda 2 adaylı yarış

Mimarlar Odası’nda 2 adaylı yarış

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin seçimli 12’nci olağan genel kurulu yapılıyor. Şube başkanlığı için halen bu görevi sürdüren Cüneyt Zeytinci ve Suat Bilgi yarışıyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2016 Cumartesi, 17:07

Esnaf Sarayı’ndaki Mimarlar Odası Denizli Şubesi Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde faaliyet raporları ve gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Divan başkanlığını Zeki Kaplan’ın yaptığı genel kurula Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şevket Murat Şenel ve oda üyeleri katıldı.

denizli-mimarlar-odasi-cuneyt-zeytinci-suat-bilgi-secim-2

“KENTLER KÜRESEL ŞANTİYEYE DÖNÜŞÜYOR”
Genel kurulda konuşan Mimarlar Odası Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, “kentsel dönüşüm” adı altında yapılan müdahaleye dikkat çekerek, farklı ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal gelenek ve yaşam tarzlarına sahip insanların bir arada yaşadığı kentlerin, günümüzde dayanışma yerine ayrışmanın mekanı haline getirildiğini, en temel insan haklarına erişimin önünde bizzat engel olmaya başlayan kentlerin ekonomik büyüme ve müdahaleler nedeniyle çok kapsamlı, çok katmanlı sorunları olan küresel bir şantiye haline geldiğini söyledi.

denizli-mimarlar-odasi-cuneyt-zeytinci-suat-bilgi-secim-1

Mesleki sorunlara da değinen Zeytinci, “Mesleki haklarımız geriye götürülmek, telif ve proje müelliflik haklarımız, mesleki güvencelerimiz ortadan kaldırılmak istenmektedir. Mimarlık hizmetlerinde tekelleşme, imzacılık, haksız rekabet, mimarların çalışma koşullarının yetersizliği, işsizleşme, mimarların engelsiz iş yapabilmeleri, eğitimden kaynaklanan sorunlar, meslek alanı dışından ve sahte diplomalı kişilerin mimarlık hizmeti yapabilmeleri gibi çözülmesi gereken çok ciddi sorunlar yaşanrmaktadır” dedi.

denizli-mimarlar-odasi-cuneyt-zeytinci-suat-bilgi-secim-ic

BİLGİ’DEN OSMANLI VE SELÇUKLU AKIMI ELEŞTİRİSİ
Şube başkanlığına aday olan Suat Bilgi ise, “Ülkemizde adeta bir akım haline gelen Osmanlı ve özellikle de Selçuklu mimarisi yapılarının tercih edildiği ve uygulamaların olduğu bir dönemi yaşıyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“Hepimizin bildiği gibi, bizlere okulda her dönemin kendine ait bir mimari akımı olduğu anlatılmıştır. Mimarlar; ihtiyaçları, ekonomisi, kültürü ve teknolojisinin verdiği katkılarla hazırladığı projelerle ortaya çıkan yapılar, bulunduğu dönemi yansıtmıştır. Böylece kendi döneminin mimari akımı ortaya çıkmıştır.

Maalesef günümüzde, eski dönemlere özenilerek taklitlerle oluşan yapılar, kentlerimizin silüetinde yer almaya başlamıştır. Biz mimarlar olarak günümüzün gereksinimlerini ve olanaklarını kullanarak, kendimize özgü bir mimari tavır oluşturmalıyız.”

Konuşmaların ardından gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Genel kurula yarın (pazar günü) yapılacak seçimle devam edilecek. Şube başkanlığı için halen bu görevi sürdüren Cüneyt Zeytinci ve Suat Bilgi yarışacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı