REKLAMI GEÇ

MMO’dan 22.yıla muhteşem kutlama

MMO’dan 22.yıla muhteşem kutlama

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 22. kuruluş yıldönümünü geleneksel yılsonu yemeğiyle kutladı. Oda Genel Merkezi adına Genel Sekreter Yunus Yener’in de katıldığı gecede 50, 40 ve 25. onur yılını dolduran üyelere teşekkür plaketleri verildi. Yapılan konuşmalar ve plaket töreninden sonra yemekli toplantı gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 12:30

TMMOB üyesi ve şehir protokolünden çok sayıda davetlinin katıldığı gecede meslekte 50, 40 ve 25.yılların dolduran makina mühendislerine plaketleri verildi. Colossea Otel’de gerçekleştirilen geceye MMO Oda Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yunus Yener onur konuğu olarak katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını MMO Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı yaptı. Demirçalı meslektaşlarına teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında Odanın 62 ve Şubenin 22. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını, yıllar içinde sürdürdükleri mücadeleyle hem mesleki haklarını koruyup geliştirdiklerini, hem de Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinde tüzel kişilikli Anayasal bir meslek kuruluşu olarak üzerlerine düşen kamu görevini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Şubenin 22. Kuruluş yıldönümünün kendileri için anlamlı olduğunu, Çünkü bu yıl Odanın Denizli temsilciliğinin kuruluşunun 40. yılını da birlikte kutladıklarını belirten Tefik Demirçalı, aslında tam olarak kırk yıllık köklü bir kuruluş olduklarını, hem oda tarihinde, hem mesleki geçmişlerinde ve hem de Denizli’nin yakın tarihine tanıklık olarak çok önemli kurumsal bir kimliği temsil ettiklerini belirtti. Denizli’nin son 40 yıl içindeki değişimine, sanayinin gelişimi, endüstrileşmenin boyutları ve bu sürecin teknolojik olarak yenilenmesine çok önemli katkılar sağlayan meslektaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Denizli bu gün eğer Türkiye ve bölgenin önemli sanayi kentlerinden biri olarak görülüyorsa, bu aşamaların kaydedilmesinde Makina Mühendisliği ve diğer TMMOB meslek birimlerinin çok önemli katkısının dikkate değer olduğunu vurguladı.

Tefik Demirçalı’dan sonra söz alan Oda Genel Sekreteri Yunus Yener, TMMOB ve Makina Mühendisleri Odasının gurur duyulması gereken bir örgüt olduğuna değinerek, son yıllarda yaşanan toplumsal sorunların akilce ve geleceğe dönük olarak çözümlenmesinde örgütsel bir rolleri olduğuna açıkladı. Yener, 15 Temmuz darbesine karşı ödünsüz davrandıklarını, ancak sonrasında gelişen tek adam yönetimine gidişi de onaylamayan görüşe sahip olduklarını belirtti. OHAL sonrası yaşanmakta olan sürece de değinen Yunus Yener, Uluslararası İşgücü Yasa tasarısına karşı gösterdikleri direniş sonrası tasarıda yer alan anti demokratik ve mesleki erozyona yol açabilecek düzenlemelerin değişmesini sağladıklarını, bu kazanımın tüm mühendislik kurum ve örgütlerini ilgilendiren bir kazanım olduğunu söyledi.

Daha sonra yapılan törenle Makina Mühendisliği mesleğinde 50, 40 ve 25. Yılını dolduran üyeler için plaket töreni düzenlendi. Tek tek kürsüye davet edilen mesleğin ustalarına plaketleri verildi.

Geceye Denizli’nin yanı sıra MMO Denizli Şubesine bağlı Aydın, Muğla, Uşak illeri ve Nazilli, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Milas, Ortaca ilçe temsilcilikleri ve üyeleri katıldı.

Yapılan konuşmalar ve plaket töreninin ardından yemekle devam eden toplantı geç saatlerde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı