REKLAMI GEÇ

Tabip Odası’ndan “acilde kız bakma” tepkisi

Tabip Odası’ndan “acilde kız bakma” tepkisi

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Acil servislere şimdilerde kız bakmaya gidiliyor” değerlendirmesine sert çıktı. Başbakan’ın değerlendirmesini gayri ciddi olarak değerlendiren ve acil servislerde görev yapan bayan sağlıkçılar için üzüntü verici olduğunu belirten Prof. Dr. Önem, acil servislerin gerçek sorunlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 10:07

Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklama değerlendiren Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, bu sözleri üzüntü içinde izlediklerini söyledi.

Prof. Dr. Önem, “Acil servislerin şirin hale gelmesi bir yana sağlık çalışanları için aciller şiddetin en yoğun yaşandığı, sağlık personelinin iş yükünün en yoğun olduğu yerlerdir. AKP döneminde acil servislere acil olmayan durumlar nedeniyle başvuru sayısı Sağlıkta Dönüşüm Programı nedeniyle aşırı derecede artmıştır. Ülkemizde yıllık acil servise başvuru sayısı 115 milyona ulaşmıştır ve dünyada acil servise başvuru sayısı ülke nüfusunu geçen ender ülkelerden biri haline gelmiştir” dedi.

Acil servise kız bakmaya gidilmesi gibi gayrı ciddi bir durumun övünülecek bir durummuş gibi sunulmasının bile özellikle acil serviste görev yapan bayan sağlık çalışanları için üzüntü verici bir olay olduğunu ifade eden Prof. Dr. Önem, “Başbakan Binali Yıldırım’ın acil servise kız istemeye gidenlerle değil acil servislerin gerçek sorunları olan sağlıkta şiddet, hak kayıpları ile ilgilenmesini talep ediyor ve ciddiyete davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı