REKLAMI GEÇ

TOBB’DA ABİGEM PANELİ

TOBB’DA ABİGEM PANELİ

TOBB’da Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Paneli yapıldı. Panelde Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, ABİGEM’in Denizli’deki çalışmalarını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2014 Cuma, 11:44

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Ağının Genişletilmesi Projesi kapsamında, ”Odalar ve Borsaların Kaliteli İş Hizmetleriyle Rekabet Gücü Nasıl Geliştirilebilir?” konulu konferans, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, ABİGEM’lerin bölgelerinde öncelikle KOBİ ölçeğindeki işletmeler olmak üzere, tüm firma ve kuruluşlara rekabet güçlerini ve sürdürülebilirliliğini arttırmak amacıyla faaliyet gösteren kuruluşlar olarak Türkiye sosyo-ekonomik yapısı içinde yerlerini aldıklarını ifade ederek, “ABİGEM’ler ilk başlarda kuruldukları ilde, sonrasında, bölgelerindeki diğer illerde yürüttükleri girişimcilik eğitimleri, girişimcilere rehberlik konularında odaların ve borsaların doğal danışma birimleri haline gelmişlerdir. Bu yaklaşım ile ABİGEM’ler; odaların ve borsaların üyelerine dönük hizmet yelpazesini geliştirmiştir. KOBİ’ler ve girişimciler başta olmak üzere iş hayatındaki kişi ve kurumlara eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmuştur. Sunulan bu eğitim ve danışmanlıkların artan kalitesi, diğer il ve ilçelerdeki eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin kalitesini üst seviyelere çekmiştir” diye konuştu.

Denizli ABİGEM’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Özer, şunları söyledi: “Denizli ABİGEM kurulduğu günden bu yana; Denizli, Muğla, Aydın, Antalya, Burdur, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Van ve Hatay illerinde eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmuştur. Pencere Projesi olarak, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Pamukkale Üniversitesi Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşuna öncülük etmiştir. Denizli’de yerelde faaliyet gösteren firmalarımıza kurumsallaşma, markalaşma ve dışa açılamaları konusunda bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmuştur. Denizli Ticaret Odası’nın 2009-2013 ve 2013-2016 Dönemi Stratejik Planları Denizli ABİGEM’in danışmanlığında hazırlanmıştır. Yine Denizli Ticaret Odası’nın, ilin girişimcilik potansiyelini attırmak amacıyla düzenlediği, KOSGEB destekli girişimcilik eğitimleri Denizli ABİGEM tarafından verilmiştir.”

Özer, KOBİ’lerin geleceği için ABİGEM’lerin önemli olduklarını, bu kurumların Türkiye’ye kazandırılmasına öncülük eden TOBB’a teşekkür ederek, sözlerine son verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı