REKLAMI GEÇ

Vergi mükellefleri dikkat! e-uygulama başlıyor

Vergi mükellefleri dikkat! e-uygulama başlıyor

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren e-uygulama mali müşavirleri harekete geçirdi. SMMMO Başkanı Adnan Selçuk, mükelleflerin yüklü cezalar ile karşı karşıya kalmamaları için belirlenen süreç içinde uygulamayı hayata geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2019 Perşembe, 15:39

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Adnan Selçuk ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda iş dünyasını yakından ilgilendiren e-dönüşüm uygulamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda 19 Ekim 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kademeli olarak 2020’de uygulanmaya başlanacak olan yeni sisteme ilişkin açıklamalar yapan SMMMO Başkanı Adnan Selçuk, yapılan değişikliklerin vergi ve muhasebe süreçlerinin hızlı bir şekilde elektronik ortama taşınmasını beraberinde getirdiğini söyledi.

Selçuk, “2018 dönemi brüt satış hasılatı 10 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler 1 Ocak 2020, 2018-2019 hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 5 milyon ve üzerinde olanlar ise 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçmek zorundadır. Tebliğin yayın tarihi itibariyle e-fatura uygulamasına geçen mükellefler, e-arşiv fatura uygulamasına da geçmeleri gerekmektedir” dedi.

Vergi mükelleflerinin yapılan mevzuat değişikliğine uyum sağlamaması halinde cezalar ile karşı karşıya kalacaklarını hatırlatan Adnan Selçuk, “Mükelleflerin bu cezalar ile karşılaşmaları için kalan süreyi iyi değerlendirmesi, altyapılarını uygun hale getirmeleri gerekiyor. Süreç için mali müşavirler tüm hazırlıklarını yaptı” dedi.

Mükelleflerine süreç ile ilgili daha iyi hizmet verebilmek için e-masa oluşturduklarını anlatan Adnan Selçuk, “Bu masa arkadaşlarımız görev alacak, sıkıntı yaşayan mükelleflere destek hizmeti sunulacak. Önümüzdeki haftadan itibaren de yoğun bir söyleşi programı gerçekleştirilerek, mükellefler e-uygulama ve kapsamlarına ilişkin bilgilendirilecek” diye konuştu.

E-uygulamalar ile ilgili Türkiye’nin önemli yol kat ettiğini dile getiren Selçuk, “Sistem, verginin tabana yayılması ve kaşıt dışılığın en aza indirilmesi adına önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı