REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası’nda Zeytinci yeniden aday

Mimarlar Odası’nda Zeytinci yeniden aday

Mimarlar Odası Denizli şubesi, 12. Olağan Genel Kurul toplantısına hazırlanıyor. 2 dönemdir oda başkanlığını yürüten Cüneyt Zeytinci, yeniden aday olduğunu açıkladı. 7 kişilik yönetim kurulu üye listesinde 5 yeni isme yer veren Zeytinci, “Gelin Birlikte Yönetelim” Mimarlar Platformu adıyla seçime katılacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2016 Perşembe, 14:05

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 13-14 Şubat tarihlerinde seçime gidiyor. Mimarlar Odası Başkanı Cüneyt Zeytinci, odada düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

12. Olağan Genel Kurulu toplantısının 13 Şubat Cumartesi günü Esnaf Sarayı’nda yapılacağını belirten Zeytinci, tüm Denizlileri genel kurula davet etti. 14 Şubat Pazar Günü odada yapılacak seçimde ise 379 üyenin oy kullanacağını ifade eden Zeytinci, 2 dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Mimarlar Odası Denizli Şube’ne yeniden aday olduğunu açıkladı.

mimarlar-odasi-zeytinci-toplanti-ic

YENİ VE GENÇ LİSTE İLE SEÇİME GİRİYOR
Zeytinci, yeni liste iki yıl birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerinden yalnızca Mehmet Dinçer’e yer verdi. 5 yeni ismin yer aldığı Cüneyt Zeytinci’nin listesinde, Tarık Boyar, Mehmet Murat Kalak, Gözde Kan Ülkü, Mehmet Dinçer, Leman Deda Kalkan ve Ceren Yoldaş bulunuyor.

Genç mimarlardan oluşan aday listesi hakkında bilgi veren Zeytinci, “Türkiye’de son yıllarda mimarlık Fakültesi sayısı 110’a yükseldi ve her yıl 6 bin 500 mezun veriyor. Odamıza iki yıl öncesine kadar her yıl 3 mimar katılırken, son iki yılda bu sayı 25-30’a yükseldi. Dolayısıyla üyelerimizde gençleşti. Bu nedenle yönetim kurulunda da genç mimarlara yer verdik” dedi.

MESLEKİ MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Önümüzdeki dönemde oda çalışmalarının, mimarların topluma karşı sorumlulukları, mimarlık mesleğinin geliştirilmesi, mimarların haklarını korunması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi çalışmalara ağırlık verileceğini vurgulayan Zeytinci, “Tüm anti-demokratik mücadelelere, kentlere, bileme ve meslek ilkelerine aykırı uygulamalara karşı toplumsal kültürün gelişmesi ve sağlıklı yaşam çevrelerinin oluşturulması için mücadeleye devam etmekte kararlı olduğumuz bir kez daha vurgulamak isteriz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK
Pamukkale Üniversite bünyesinde geçtiğimiz yıl öğrenci alımına başlayan Mimarlık Fakültesi ile işbirliğini güçlendirmek adına çalışmaların da devam edeceğini vurgulayan Zeytinci, “Geçtiğimiz yıl 27, bu yıl ise 60 öğrencinin eğitim gördüğü Mimarlık Fakültesi ile oda arasındaki bağları güçlendirmek adına çalışmalar yapacağız. Zaten bu bağı öğrenci üye uygulaması ile kurmuştuk. Şimdi de aday yönetim kurulu listemizde öğretim üyesi Gözde Kan Ülkü’ye görev vererek bu bağı güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı