REKLAMI GEÇ

17 projeye 15,6 milyon lira hibe desteği

17 projeye 15,6 milyon lira hibe desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Denizli’den 17 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Toplam yatırım tutarı 15 milyon 635 bin lira olan 17 projenin hayata geçmesiyle 205 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 14:17

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile il müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi.

Denizli’nin kalkınmasında tarım sektörünün sosyal ve ekonomik açıdan stratejik öneme haiz bir sektör olduğunu ifade eden İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, tarıma dayalı ekonomik yatırımlara verilen hibenin yatırımcılara bir ateşleme ve ivme kazandırdığına inanıyorum. Bugüne kadar İlimizde 100 projeye 21 milyon  16 bin 657 lira hibe desteği verilmiştir” dedi. 

17 PROJEYE YENİ DESTEK 
Program kapsamında 17 yeni projenin daha  hibe desteği almaya hak kazandığını açıklayan Kutlu, bunlardan 13’ünün bitkisel ürün işleme, paketleme ve depolama, diğerlerinin hayvansal ürün işleme, paketleme ve depolama, soğuk hava deposu, hayvansal orijinli  gübre işleme, paketleme ve depolama projesi olduğunu bildirdi.

Kutlu, 17 projenin yatırım tutarının 15 milyon 635 bin 200 lira olduğunu, yatırımın yüzde 50’sini devlet karşılayacağını,  verilecek hibe desteğinin 7 milyon 817 bin lira olacağını, projelerin tamamının gerçekleşmesi durumunda toplamda 205 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. 

YATIRIMCILARLA HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK
Gıda Tarım ve  Hayvancılık İl Müdürü Sezgin  Kutlu, hibe desteğine hak kazanan yatırımcıların 5 Haziran 2015’e kadar hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı